Sluiten
Pluimers Isolatie

Supafil Cavity XL is een revolutionair spouwmuurisolatiesysteem van Knauf Insulation. De minerale wol is speciaal ontwikkeld voor nieuwbouw. Pluimers Isolatie uit Rijssen werkt al volop met het Supafil Cavity XL systeem. Samen met Knauf Insulation presenteren wij Cavity XL op het evenement voor innovatie in de bouw- en vastgoedsector. Onze stand staat tijdens Building Holland 2018 in het teken van Supafil Cavity XL, de grootste innovatie in isolatie van dit jaar! Bezoek ons op standnummer 10.0.19. Gratis entreebewijs? Bestel ze hier.

Product
Supafil Cavity XL is de jongste telg uit de glaswolfamilie van Knauf Insulation en is speciaal ontwikkeld voor nieuwbouwtoepassing. De inblaaswol is gebaseerd op Supafil, hetgeen Pluimers sinds jaar en dag gebruikt om spouwmuren van bestaande woningen te isoleren. Het Supafil Cavity XL systeem neemt de aannemer letterlijk alle isolatiewerkzaamheden bij nieuwbouw uit handen. Nadat de muurconstructie volledig is opgetrokken worden vulgaten in het binnenblad aangebracht. Aansluitend wordt de spouw van binnenuit met Supafil Cavity XL gevuld.

Dura Vermeer
Pluimers voerde onlangs in opdracht van Dura Vermeer een project in Alphen aan den Rijn uit. Deze aannemer bouwt 22 villa’s in de nieuwbouwwijk Burggooi. De isolatiewerkzaamheden van Pluimers Isolatie werden moeiteloos ingepast in de bestaande bouwplanning van Dura Vermeer.

Voordelen
De bouwwereld kampt met een fors tekort aan metselaars. Door spouwmuren van binnenuit te isoleren met inblaaswol, kunnen vaklieden zich volledig op metselen toeleggen hetgeen zich uit in een hogere dagproductie. Er zijn echter nog andere voordelen. Zo is het isoleren niet meer afhankelijk van weersomstandigheden. Ook bij regen of sneeuw gaan de isolatiewerkzaamheden gewoon door.
Qua logistiek hoeft op de bouwplaats geen plek meer te worden vrijgemaakt voor grote hoeveelheden traditionele glaswol- of PIR-platen. Ook op de steiger schept Supafil Cavity XL ruimte en overzicht: metselaars hoeven niet meer te werken met isolatie. Dat werkt een stuk beter!

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen
Een andere belangrijke reden om met Supafil Cavity XL te werken is dat de aannemer met dit systeem anticipeert op de aanstaande wet kwaliteitsborging. Middels ingebouwde kwaliteits- en procescontroles door onafhankelijke certificatiebedrijven wordt de isolatieprestatie gegarandeerd.