Sluiten
Pluimers Isolatie

Vereniging Eigen Huis vindt dat onze regering de particuliere woningeigenaar meer en beter moet informeren/ondersteunen als het gaat om woningisolatie. “Een goed geïsoleerd huis is een voorwaarde om in de toekomst zonder aardgas te kunnen. Maar huiseigenaren weten niet waar ze aan toe zijn, dat moet anders”, aldus directeur Cindy van der Velde bij EenVandaag. In 2050 moeten alle woningen van het aardgas zijn afgesloten om de CO2 uitstoot terug te dringen. Huizen moeten dan verwarmd worden door bijvoorbeeld stadsverwarming of een warmtepomp. “Maar als je huis niet goed geïsoleerd is, heb je niks aan een warmtepomp”, aldus Van der Velde.

Henk ter Harmsel, commercieel directeur van Pluimers, kan deze oproep van harte ondersteunen: “Je zou verwachten dat er meer dan genoeg werk zou zijn, maar mensen vragen eerder om zonnepanelen dan om goede isolatie. En dat is vreemd. Het lijkt misschien een dure grap om je huis te isoleren, maar uiteindelijk verdien je dat altijd terug.”