Sluiten
Pluimers Isolatie
Header image

Nieuwe ISDE subsidieregeling bekend

Ook in 2021 subsidie → SEEH wordt ISDE

Ook in 2021 kunnen woningeigenaren weer subsidie op isolatie ontvangen, maar deze worden in 2021 niet langer gesubsidieerd vanuit de SEEH-regeling. De nieuwe naam van de verbrede subsidieregeling wordt ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’, oftewel “ISDE”. Wilt u in 2021 subsidie aanvragen? Dat kan via de ISDE regeling. Vanaf 4 januari tot en met 31 december 2021 kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie regeling, heeft minister Wiebes bekend gemaakt. Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling dient u minimaal 2 maatregelen uit te laten voeren. Nieuw bij deze regeling is dat u nu ook isolatiemaatregelen kunt combineren met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp. Ook is er een maximum aan het aantal m2, lees verder voor meer informatie. De subsidie wordt volgens de officiële definitie verstrekt voor een investering, of combinatie van investeringen, die bestemd is voor ‘de productie van duurzame energie, energiebesparende isolatiemaatregelen of de aansluiting op een warmtenet’.

Wat is het subsidieplafond?

Er is een subsidieplafond vastgesteld van 124 miljoen euro voor investeringssubsidie voor warmtepompen, zonneboilers, isolatiemaatregelen en de aansluiting op een warmtenet. Voor de ISDE loopt de openstellingsperiode van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Welke maatregelen kan ik combineren?

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie en vloer/bodemisolatie. Om gebruik te maken van deze subsidieregeling dient u minimaal 2 maatregelen uit te voeren. Nieuw bij deze ISDE subsidieregeling is dat u isolatiemaatregelen met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp kunt combineren om zo subsidie te ontvangen.

Wat zijn de voorwaarden van de ISDE subsidie regeling?

  • U dient minimaal 2 maatregelen uit te laten voeren
  • U kunt de aanvraag maximaal 1 jaar nadat de isolatie is aangebracht indienen
  • Er moet voldaan worden aan de minimale gestelde isolatiewaarden en minimale oppervlakte eis
  • Maatregelen worden uitgevoerd en betaald vóór 31 december 2021

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

Bekijk de ISDE subsidiebedragen en voorwaarden op de subsidiepagina en vraag direct een adviesgesprek aan. Kijk voor alle informatie op de website van het RVO

ISDE isolatie subsidie

21-12-2020

Ook in 2021 subsidie → SEEH wordt ISDE

Ook in 2021 kunnen woningeigenaren weer subsidie op isolatie ontvangen, maar deze worden in 2021 niet langer gesubsidieerd vanuit de SEEH-regeling. De nieuwe naam van de verbrede subsidieregeling wordt ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’, oftewel “ISDE”. Wilt u in 2021 subsidie aanvragen? Dat kan via de ISDE regeling. Vanaf 4 januari tot en met 31 december 2021 kunt u gebruik maken van de ISDE subsidie regeling, heeft minister Wiebes bekend gemaakt. Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling dient u minimaal 2 maatregelen uit te laten voeren. Nieuw bij deze regeling is dat u nu ook isolatiemaatregelen kunt combineren met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp. Ook is er een maximum aan het aantal m2, lees verder voor meer informatie. De subsidie wordt volgens de officiële definitie verstrekt voor een investering, of combinatie van investeringen, die bestemd is voor ‘de productie van duurzame energie, energiebesparende isolatiemaatregelen of de aansluiting op een warmtenet’.

Wat is het subsidieplafond?

Er is een subsidieplafond vastgesteld van 124 miljoen euro voor investeringssubsidie voor warmtepompen, zonneboilers, isolatiemaatregelen en de aansluiting op een warmtenet. Voor de ISDE loopt de openstellingsperiode van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2021.

Welke maatregelen kan ik combineren?

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie en vloer/bodemisolatie. Om gebruik te maken van deze subsidieregeling dient u minimaal 2 maatregelen uit te voeren. Nieuw bij deze ISDE subsidieregeling is dat u isolatiemaatregelen met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp kunt combineren om zo subsidie te ontvangen.

Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

  • U dient minimaal 2 maatregelen uit te laten voeren
  • U kunt de aanvraag maximaal 1 jaar nadat de isolatie is aangebracht indienen
  • Er moet voldaan worden aan de minimale gestelde isolatiewaarden en minimale oppervlakte eis
  • Maatregelen worden uitgevoerd en betaald vóór 31 december 2021

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

Bekijk de ISDE subsidiebedragen en voorwaarden op de subsidiepagina en vraag direct een adviesgesprek aan.

Meer informatie over de subsidieregeling?