Sluiten
Pluimers Isolatie
Header image

BLOG

Afbeelding medewerker
Adviesgesprek aanvragen

27-07-2021, Arthur Rozendom

5 voordelen van in de zomer isoleren | BLOG

In de zomer is er veel minder aandacht voor isolatie dan in de wintermaanden. Begrijpelijk maar is dat wel terecht? Zeker niet, juist isoleren in de zomer brengt vele voordelen met zich mee. In deze blog geef ik u 5 voordelen waarom juist in de zomer isoleren verstandig is. Lees ze hieronder ⬇

Voordeel 1 | Een koeler huis in de zomer

Met het stijgen van de temperatuur, denkt u eerder aan het plaatsen van goede ventilatie en airco in de woning dan aan isoleren. Toch zijn de zomermaanden het beste moment om de isolatie van uw woning aan te pakken. Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte langer buiten blijft. Dit komt omdat de warmte niet meer door naden en kieren de woning binnen kan komen. Resultaat: een koelere woning! Met goede isolatie ervaart u in de zomer dus ook meer comfort. Heeft u een airco thuis? Isolatie zorgt er tevens voor dat de woning langer koel blijft zodat de airco minder hoeft te werken. Dubbel voordeel dus!

Voordeel 2 | Kortere wachttijd

In het begin van dit artikel hebben we het al benoemd: in de koude wintermaanden is er meer aandacht voor isolatie. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat het even kan duren voordat we op bezoek kunnen komen. In de zomer is het o.a. door de vakantieperiode wat rustiger. Daarom kan jij sneller terecht voor een afspraak en zit u binnen no time in een comfortabele woning.

Voordeel 3 | Direct besparen op de energierekening

Met goede isolatie gaat u direct besparen op de energierekening, óók in de zomer. De woning blijft langer koel en daarom hoeft bijvoorbeeld een airco of ventilator minder hard te werken om te koelen. Zo bespaart u weer op de stroomkosten. Ook begint u in het najaar direct met besparen doordat er minder verwarmt hoeft te worden in huis. En blijft in de winter de gestookte warmte door de isolatie beter in huis hangen, waardoor u minder gas verbruikt. Al met al een flinke besparing op uw energierekening.

Voordeel 4 | Minder kans op problemen bij uitvoering

In de wintermaanden laten de weersomstandigheden het soms niet toe om te isoleren. Denk aan vocht in huis. Er moeten dan eerst maatregelen worden getroffen, die mogelijk geld kosten. In de zomer kunnen vrijwel alle isolatiewerkzaamheden zonder problemen worden uitgevoerd.

Voordeel 5 | Ventileren

Als uw woning door ons geïsoleerd is, kan het zijn dat deze na de werkzaamheden kort goed geventileerd moet worden. Stel dat u kunt kiezen om te ventileren op het moment dat het buiten tegen het vriespunt aanzit, of met temperaturen boven de twintig graden. Dan is de keuze om in de zomer te gaan isoleren ineens een stuk eenvoudiger te maken.

Bent u van plan de woning te isoleren, denk er dan eens over na om dit juist nu in de zomer te doen. Een goed moment om uw woning te verduurzamen.

zomer isoleren voordelen

Gratis adviesgesprek aanvragen

27-07-2021, Arthur Rozendom

5 voordelen van in de zomer isoleren | BLOG

In de zomer is er veel minder aandacht voor isolatie dan in de wintermaanden. Begrijpelijk maar is dat wel terecht? Zeker niet, juist isoleren in de zomer brengt vele voordelen met zich mee. In deze blog geef ik u 5 voordelen waarom juist in de zomer isoleren verstandig is. Lees ze hieronder ⬇

Voordeel 1 | Een koeler huis in de zomer

Met het stijgen van de temperatuur, denkt u eerder aan het plaatsen van goede ventilatie en airco in de woning dan aan isoleren. Toch zijn de zomermaanden het beste moment om de isolatie van uw woning aan te pakken. Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte langer buiten blijft. Dit komt omdat de warmte niet meer door naden en kieren de woning binnen kan komen. Resultaat: een koelere woning! Met goede isolatie ervaart u in de zomer dus ook meer comfort. Heeft u een airco thuis? Isolatie zorgt er tevens voor dat de woning langer koel blijft zodat de airco minder hoeft te werken. Dubbel voordeel dus!

Voordeel 2 | Kortere wachttijd

In het begin van dit artikel hebben we het al benoemd: in de koude wintermaanden is er meer aandacht voor isolatie. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat het even kan duren voordat we op bezoek kunnen komen. In de zomer is het o.a. door de vakantieperiode wat rustiger. Daarom kan jij sneller terecht voor een afspraak en zit u binnen no time in een comfortabele woning.

Voordeel 3 | Direct besparen op de energierekening

Met goede isolatie gaat u direct besparen op de energierekening, óók in de zomer. De woning blijft langer koel en daarom hoeft bijvoorbeeld een airco of ventilator minder hard te werken om te koelen. Zo bespaart u weer op de stroomkosten. Ook begint u in het najaar direct met besparen doordat er minder verwarmt hoeft te worden in huis. En blijft in de winter de gestookte warmte door de isolatie beter in huis hangen, waardoor u minder gas verbruikt. Al met al een flinke besparing op uw energierekening.

Voordeel 4 | Minder kans op problemen bij uitvoering

In de wintermaanden laten de weersomstandigheden het soms niet toe om te isoleren. Denk aan vocht in huis. Er moeten dan eerst maatregelen worden getroffen, die mogelijk geld kosten. In de zomer kunnen vrijwel alle isolatiewerkzaamheden zonder problemen worden uitgevoerd.

Voordeel 5 | Ventileren

Als uw woning door ons geïsoleerd is, kan het zijn dat deze na de werkzaamheden kort goed geventileerd moet worden. Stel dat u kunt kiezen om te ventileren op het moment dat het buiten tegen het vriespunt aanzit, of met temperaturen boven de twintig graden. Dan is de keuze om in de zomer te gaan isoleren ineens een stuk eenvoudiger te maken.

Bent u van plan de woning te isoleren, denk er dan eens over na om dit juist nu in de zomer te doen. Een goed moment om uw woning te verduurzamen. Gratis adviesgesprek aanvragen