Sluiten
Pluimers Isolatie

De familie Alberts uit Almelo bespaarde door een investering in spouwmuurisolatie, dakisolatie en zonnepanelen ruim €1200 op hun energierekening. De familie woont in een twee-onder-een-kapwoning in de Almelose wijk De Schelfhorst.

Wat was de reden van isoleren?

Wij hebben onze woning geïsoleerd omdat de muren in de winter erg koud waren en er vochtproblemen waren op onze zijgevel van de woning. Onze buurman vertelde dat ‘de kou’ uit de muur te halen was met spouwmuurisolatie.

Welk isolatieproducten zijn er gebruikt?

De adviseur ontdekte dat in onze buitenmuur een kleine scheur zat, daardoor werd isolatie met PURschuim niet geadviseerd. Zijn advies was dan ook om de muur te isoleren met HR IsoWool, dit advies hebben wij opgevolgd. Omdat de zolder vooral gebruikt wordt als kantoor- en speelruimte van de kinderen vonden wij het erg belangrijk dat de isolatie ook afgewerkt werd. De Sonestrong isolatieplaten waren een goede uitkomst voor ons.

Spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen in Almelo

Hoeveel besparing hebben de isolatie en zonnepanelen u opgeleverd?

Onze gasrekening daalde met € 64 per maand. Onze rekening van electra was behoorlijk hoog en om onze lasten verder te verlagen besloten we ook zonnepanelen aan te schaffen. Vanaf juni 2015 hebben wij een slimme meter en kunnen we precies de opbrengst van de zonnepanelen volgen. Sinds juni hebben we ruim 590 kWh verbruikt en hiervan word ons slechts 79 kWh in rekening gebracht. In totaal besparen wij nu ruim €1200. Wij zijn tevreden met de uitgevoerde maatregelen en kijken nu al uit naar de volgende jaarafrekening.

Wat kunt u zeggen over het comfortverschil?

Dat scheelt enorm. In de woonkamer hoeven wij nog maar zelden de thermostaat aan te zetten. De warmte is nu erg constant en blijft lang in onze woning hangen. Ook in de zomer is het veel aangenamer geworden op zolder.

 

"Voor de isolatie was onze zolder één van de warmste plekken in het huis. De isolatieplaten houden de warmte goed tegen en onze zolder blijft nu lekker koel. In de zomer is het ideaal voor onze kantoorruimte en speelruimte van de kinderen."

Mevr. Alberts uit Almelo

Pluimers isoleert woningen in heel Nederland. Selecteer hieronder een provincie om de referenties in die regio te bekijken.