Sluiten
Pluimers Isolatie

Door spouwmuur- en vloerisolatie bespaart familie de Laat uit Dongen jaarlijks 40% op hun energierekening. De temperatuur in de woning is constant en de vloerverwarming wordt nu echt efficiënt gebruikt.

Spouwmuurisolatie en vloerisolatie in Dongen

Kunt u in het kort uw woning beschrijven?

Wij zijn zeven jaar geleden verhuisd naar de Rubenstraat in het Dongen (Noord- Brabant). Het is een hoekwoning die gebouwd is in de beginjaren ‘70.

Wat was de reden van het isoleren?

We hadden een koude hoekwoning en stookten als het ware niet alleen voor onszelf maar ook voor de buren. De belangrijkste reden om te isoleren was voor ons dan ook de besparing op de energierekening en daarnaast het comfort. Daarom hebben wij twee jaar geleden besloten om de woning te laten isoleren. Via de website van Essent kwamen we bij isolatiebedrijf Pluimers uit. Ook hebben we bij verschillende buren de gele vrachtwagen van Pluimers zien staan.

Welke isolatieproducten zijn er gebruikt?

Omdat de vloeren zijn voorzien van vloerverwarming werd ons een laag van 8 cm HR IsoSpray geadviseerd. Deze compacte laag zorgt voor een hoge isolatiewaarde en voorkomt verlies naar de kruipruimte. Voor de spouwmuurisolatie is gebruik gemaakt van de HR IsoPearl. Dit isolatiemateriaal was geschikt voor onze woning en werd aanbevolen door de isolatie adviseur van Pluimers. Naast de vloer- en spouwmuurisolatie hebben wij ook de muren laten impregneren. Dit hebben wij gedaan om onze muren te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Wat kunt u zeggen over het comfort?

Na het isoleren was het direct merkbaar. De vloer was meteen een stuk aangenamer en warmer. Voordat we de vloer hebben laten isoleren was het in de kruipruimte 18,5 graden. Dit betekende dus dat we erg veel warmte verloren naar de kruipruimte. Dit is nu niet meer het geval en de warmte blijft lekker in de woonkamer.

Hoeveel heeft u met de isolatiemaatregelen bespaard?

Ons gasverbruik daalde met bijna 1000m3 van 2203m3 naar 1263m3. Dit scheelt fors en levert ons een besparing van €650 per jaar op. Wij zijn hier heel erg gelukkig mee. We kijken nu al uit naar de volgende jaarafrekening.

"Naast de vloer- en spouwmuurisolatie hebben wij ook de muren laten impregneren. Dit hebben wij gedaan om onze muren te beschermen tegen de weersomstandigheden."

Dhr. De Laat uit Dongen

Pluimers isoleert woningen in heel Nederland. Selecteer hieronder een provincie om de referenties in die regio te bekijken.