Sluiten
Pluimers Isolatie
Header image

Meer informatie over Vloerisolatie

Of maak direct een afspraak
Afbeelding medewerker
Adviesgesprek aanvragen

Wat is vloerisolatie, is uw woning geschikt, wat zijn de kosten? Alle informatie vindt u hier

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen. De verschillen tussen deze producten zijn klein. Bij Pluimers werken wij bij vloerisolatie met: PUR-schuim en parels. Is vloerisolatie niet geschikt voor uw woning? Wij bieden ook bodemisolatie aan!

Vloerisolatie en ventilatie

Isolatie en ventilatie gaan hand in hand. Na het aanbrengen van vloerisolatie is het van belang dat de ventilatie van de kruipruimte gewaarborgd blijft. In een kruipruimte die niet goed geventileerd wordt kunnen vochtproblemen ontstaan. Om dit te voorkomen herstelt Pluimers na de werkzaamheden de ventilatiegaten in de muur en plaatst (waar nodig) nieuwe ventilatieopeningen.

Kosten van vloerisolatie of bodemisolatie?
De kosten, voor het isoleren van de onderzijde van de vloer, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en de dikte van de isolatielaag.

Vloerisolatie met HR-IsoSpray purschuim
Purschuim, polyurethaan of pur (HR-IsoSpray) is misschien wel het meest gebruikte isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Pur is een heel bekend product dat al sinds de jaren ‘70 wordt gebruikt als isolatiemateriaal. En dat niet alleen; pur komt ook voor in matrassen, auto-interieurs, koelkasten, schoenzolen, meubelbekleding en houtlijmen.

Waarom is purschuim zo geschikt voor vloerisolatie?
Purschuim bestaat uit twee componenten: isocyanaat en polyol. In combinatie met een blaasmiddel vormen deze stoffen een schuim. Purschuim reageert direct uit tot een goed isolerende en naadloze schuimlaag met ontzettend veel luchtkamertjes. Deze stilstaande lucht houdt de warmteoverdracht goed tegen en dat resulteert in een hoge isolatiewaarde van het materiaal (Lambda waarde 0,024).

Naadloze isolatielaag; geschikt voor elke ondergrond
Purschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht. Zo vormt het zich perfect naar de ondergrond, ongeacht hoe die er uitziet. En dat is uniek. Want met isolatieplaten is het erg lastig om een gebogen of ruwe vloer naadloos te isoleren. Met purschuim kan dat wel. Deze twee producteigenschappen (hoge isolatiewaarden en naadloosheid) zorgen ervoor dat purschuim bij vloerisolatie in veel gevallen het beste product is.

Werkwijze vloerisolatie met purschuim
Bij vloerisolatie brengen wij het purschuim tegen de onderzijde van de vloer aan. Hiervoor gebruiken wij een spuitpistool waarbij aan de twee componenten een blaasmiddel wordt toegevoegd. Na aanbrengen wordt het uit tot een goed isolerend en stevig schuim. Het purschuim wordt in meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden geïsoleerd.

Bodemisolatie met HR-IsoPearl
In het vochtige Nederlandse zeeklimaat komt het regelmatig voor dat uw woning een natte of vochtige kruipruimte heeft. Dit vocht is de oorzaak van een hoge luchtvochtigheid, stank en allerlei ongedierte die in de kruipruimte aanwezig zijn. Dit kunt u voorkomen met vloerisolatie met parels.

De isolatieparels worden, met een speciale inblaasmachine, op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Afhankelijk van de te bereiken isolatiewaarde wordt er gevarieerd in de dikte van de isolatielaag. Om vloerisolatie met parels toe te kunnen passen moet de kruipruimte minimaal 35cm hoog zijn.

Voordelen vloerisolatie met parels
– Meer comfort en een gezondere leefomgeving,
– Lagere vochtigheidsgraad,
– Eenvoudig aan te brengen,
– Toe te passen bij lage kruipruimtes (vanaf 35cm).

Maak nu een afspraak

HR-IsoSpray HFO

Purschuim, polyurethaan of pur (HR-IsoSpray HFO) is misschien wel het meest gebruikte isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Pur is een heel bekend product dat al sinds de jaren ‘70 wordt gebruikt als isolatiemateriaal. En dat niet alleen; pur komt ook voor in matrassen, auto-interieurs, koelkasten, schoenzolen, meubelbekleding en houtlijmen.

Voor het sprayen van daken, vloeren, gevels etc. maakt Pluimers gebruik van HR-IsoSpray HFO. Dit isolatieproduct is een geformuleerd 2-componenten polyurethaan hardschuim, dat ter plaatse ingezet kan worden voor isolatiewerkzaamheden.
1. HR-IsoSpray HFO
Maak nu een afspraak voor een GRATIS adviesgesprek

Onze adviseur komt gratis en geheel vrijblijvend bij u langs

Maak een afspraak

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Adviesgesprek aanvragen
Vraag een gratis adviesgesprek aan