Waarom isolatieglas?

  • Houdt de warmte binnen
  • Het brengt uw energiekosten omlaag
  • Houdt warmte van buiten tegen
  • Kan ook in oude woningen geplaatst worden
  • U kunt er subsidie voor aanvragen

Isolatieglas plaatsen: Hoe werkt het?

In deze video leggen wij u de stappen uit van isolatieglas:

Wat is isolatieglas?

Bij Pluimers kunt u terecht voor HR++ glas. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand van elkaar geplaatst zijn. De ruimte tussen de glasplaten is gevuld met een isolerend gas, zoals argon. Hierdoor ontstaat er een isolerende luchtlaag tussen de twee glasplaten, waardoor warmteverlies wordt beperkt.

HR++ glas

HR++ isolatieglas is een specifieke variant van isolatieglas, dat uitgerust is met een coating en een isolerend gas tussen de platen. Bovendien is de afstandhouder tussen het glas van polycarbonaat beter geïsoleerd dan de vaak standaard aluminium toegepaste afstandhouders. Hier dankt het glas mede zijn isolerende werking aan. HR++ isolatieglas van Pluimers is de meest populaire vorm van isolatieglas en dat is niet zomaar. De coating reflecteert de warmte terug de ruimte in, zodat het glas nog beter dan elk ander dubbel glas werkt! Met een uiterst hoge natuurlijke lichttoetreding draagt het bij aan een comfortabele leefomgeving en de gezondheid van de mens. Bovendien is dit type isolatieglas beter voor het milieu, omdat het minder CO2-uitstoot oplevert. Ideaal toch?

Isolatieglas plaatsen: hoe het werkt

Voor het plaatsen van isolatieglas verwijderen we de huidige glasplaat en zetten we het isolatieglas ervoor in de plaats. Uiteraard zorgen we er hierbij voor dat glas goed wordt vastgezet. Bekijk hieronder hoe we te werk gaan.

Wat kost isolatieglas?

De kosten van isolatieglas of HR++glas zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen van uw ramen en deuren en de moeilijkheidsgraad van de installatie. Het is belangrijk om te weten dat u met isolatieglas flink kan besparen op de energierekening. Om een nauwkeurig kostenoverzicht te bemachtigen, raden we u aan om een offerte aan te vragen.

Subsidie

Voor isolatieglas kunt u subsidie ontvangen. Sinds 2022 kunt u tot maar liefst €53,- subsidie per vierkante meter ontvangen. Op onze subsidiepagina leest u meer over de mogelijkheden en de regels voor het aanvragen.

De voordelen

De voordelen van isolatieglas merkt u meteen zodra Pluimers Isolatie zijn werk gedaan heeft. Het huis blijft warmer en u voelt minder kou en tocht. Naast de persoonlijke voordelen, biedt HR++ isolatieglas ook financiële voordelen voor u. U kunt namelijk ook flink besparen op de energiekosten. U kunt daarnaast subsidie ontvangen voor HR++ isolatieglas. En weet u wat het mooie is? Isolatieglas is ook nog goed voor de waarde van uw woning ook!

De U-waarde van HR++ isolatieglas

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. De U-waarde van Pluimers HR++ isolatieglas is 1.0. Ter vergelijking, enkel glas heeft een waarde van 5,7. Normaal HR++ glas heeft een U-waarde van 1.2, ons glas is dus nóg beter dan normaal HR++ glas.

IsoPerform ScreenLine

IsoPerform ScreenLine combineert de voordelen van HR++ isolatieglas met ingebouwde jaloezieën, waardoor u extra controle heeft over zonlicht en privacy. Wat deze jaloezieën uniek maakt, is dat ze tussen de glasbladen zijn geplaatst, waardoor ze volledig beschermd zijn tegen vervuiling of beschadiging. Bovendien worden ze bediend met een handige schuifmagneet. Dit innovatieve ontwerp voegt niet alleen een esthetisch element toe aan uw ruimte, maar helpt ook bij het reguleren van de temperatuur en het licht in uw huis. Met IsoPerform ScreenLine kunt u genieten van optimaal comfort, zonder afbreuk te doen aan de isolerende eigenschappen van het glas. Ontdek meer over dit product op onze productpagina.

 

Veelgestelde vragen

1. Wat is HR++ isolatieglas?

HR++ Isolatieglas is een glas dat zes keer beter dan enkel glas isoleert en drie keer beter dan ‘normaal’ dubbel glas.

2. Wat is het verschil tussen HR++ en Triple glas?

Isolatieglas van Pluimers kan in de bestaande kozijnen worden geplaatst. Bij Triple glas moet u ook de kozijnen vervangen. Het glas vervangen voor isolatieglas van Pluimers (HR++ glas) is dus veel voordeliger.

3. Hoe weet ik welk glas ik nu heb?

Enkel glas kunt u snel herkennen, dat bestaat uit 1 glasplaat. Bij dubbelglas ziet u aan de zijkant, bij het kozijn een aluminium strip tussen de platen. Mocht u toch nog twijfelen? Wij komen geheel vrijblijvend langs om het glas te controleren.

4. Is het nodig om glas te vervangen in onverwarmde ruimtes?

Jazeker, dit is ook in onverwarmde ruimtes de moeite waard om te vervangen. U verliest namelijk veel warmte via niet geïsoleerd glas.

5. Hoe lang duurt het plaatsen van HR++ isolatieglas?

De ramen worden binnen een dag vakkundig geplaatst en de latten worden afgewerkt met grondverf.

6. Is het gas tussen de glasplaten schadelijk voor het milieu?

Nee, dit is niet schadelijk.

7. Hoeveel kan ik besparen met HR++ isolatieglas?

Met HR++ isolatieglas kunt u gemiddeld 260 m³* besparen op de energiekosten.

8. Kan ik subsidie ontvangen op HR++ isolatieglas?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen kunt u subsidie ontvangen. Dus ook op HR++ isolatieglas. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €53,- subsidie ontvangen per vierkante meter*.

9. Wat kost HR++ isolatieglas?

De kosten, voor Pluimers HR++ isolatieglas, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatieglas. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan >

10. Wat is de U-waarde van Pluimers isolatieglas?

De U-waarde van Pluimers HR++ isolatieglas is 1.0. Ter vergelijking, enkel glas heeft een waarde van 5,7. Bij U-waarden geldt: hoe lager hoe beter. Normaal HR++ glas heeft een U-waarde van 1.2, ons glas is dus nóg beter dan normaal HR++ glas.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

Ook op isolatieglas is subsidie beschikbaar! Benieuwd hoeveel? Bekijk de subsidie pagina.

Materialen

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies