Algemeen

1. Waarom komt er iemand langs voor een adviesgesprek?

Er komt vrijblijvend een adviseur bij u langs om u het beste advies te geven voor isolatie. Een adviseur onderzoekt bijvoorbeeld de spouwmuur en de kruipruimte. Zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan. Ook kan een adviseur dan advies geven welke materialen het beste gebruikt kunnen worden. U kunt intussen vragen stellen en de adviseur maakt direct een passende offerte.

2. Kan ik ook een offerte ontvangen zonder een adviesgesprek?

Om u van passend advies te voorzien komen wij altijd langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Een adviseur onderzoekt bijvoorbeeld de spouwmuur en kruipruimte. Ook geeft hij u advies over de verschillende mogelijkheden qua materialen. U ontvangt direct een passende offerte.

3. Waarom moet ik isoleren?

Er zijn heel veel redenen om te isoleren. U wilt bijvoorbeeld de energierekening verlagen, door bijvoorbeeld spouwmuurisolatie te laten uitvoeren kunt u tot zo’n 800 m³ besparen. Een andere reden om te isoleren kan zijn dat u meer comfort wilt ervaren, door bijvoorbeeld vloerisolatie te laten uitvoeren voelt de vloer direct een stuk warmer aan = meer comfort. Door de hoge gasprijs is het nu extra voordelig om te isoleren en verdient u uw investering nóg sneller terug.

Spouwmuurisolatie

1. Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

2. Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal.

3. Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dat wil zeggen een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Huizen gebouwd vanaf begin jaren 80 zijn geïsoleerd maar deze isolatie is niet meer volgens de huidige maatstaven. Zelfs woningen jonger dan 2000 worden door ons regelmatig na geïsoleerd om zo alsnog extra comfort en energiebesparing te realiseren.

4. Welke materialen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Wij werken alleen met de beste producten. Bij Pluimers Isolatie kunt u kiezen uit drie verschillende producten: wol, parels of purschuim.

5. Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg.

6. Hoe lang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u direct profiteren van de vele voordelen. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in de woning kan blijven.

7. Mijn woning heeft een knipvoeg, is spouwmuurisolatie nog mogelijk?

Dat is voor ons geen enkel probleem. Na het aanbrengen van de muur isolatie herstellen wij de knipvoeg in de oude staat zodat u er niets van terugziet.

8. Hoeveel kan ik besparen met spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie kunt u wel tot 400 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €480,- per jaar*.

9. Kan ik subsidie ontvangen op spouwmuurisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op spouwmuurisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €8,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

10. Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van muur isolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de muur met een endoscoop. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan

11. Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Subsidie

1. Kan ik subsidie krijgen voor het uitvoeren van 1 maatregel?

Vanaf 2023 is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als u vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot ca. 15% van de kosten als subsidie terug, mits uw aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden.

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u net als nu tot ca. 30% van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

2. Welke maatregelen komen in aanmerking in de ISDE?

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie en vloer/bodemisolatie. Ook is het in 2022 nog steeds toegestaan om 1 isolatiemaatregel te combineren met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Samen vormt dit het minimum van 2 maatregelen.

3. Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg op mijn subsidieaanvraag?

De minister heeft 13 weken de tijd om het proces van ‘Aanvragen’ tot en met ‘Vaststellen’ te doorlopen. Bij vragen benaderen wij u voor aanvullende gegevens.

Spouwankers

1. Wat zijn spouwankers

Spouwankers zijn onderdeel van een spouwmuur. Door het aanbrengen ervan wordt de verbinding tussen het binnen- en buitenblad structureel verbeterd. Zo ontstaat een stabiele constructie.

Dakisolatie

1. Wat is dakisolatie?

Bij dakisolatie wordt het dak aan de binnenzijde geïsoleerd. Dit is mogelijk met of zonder afwerking.

2. Is mijn huis geschikt voor dakisolatie?

Om een goed beeld te krijgen van de situatie komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor dakisolatie.

3. Welke materialen zijn geschikt voor dakisolatie?

Zoals eerder gemeld is HR-IsoSpray HFO uitermate geschikt voor dakisolatie. Middels een spraytechniek wordt deze laag polyurethaan aangebracht tegen het dak. U kunt, indien gewenst nadien het dak afwerken. Het grote voordeel van dit product is dat het naadloos is en tevens een hoge isolatiewaarde heeft.

Uiteraard zijn er ook alternatieven zoals een Naturoll isolatiedeken waarbij we het dak ook direct kunnen afwerken voor u. Kijk hiervoor bij onze dakafwerking

4. Hoe lang duurt het aanbrengen van dakisolatie?

Dit is verschillend per systeem. Laat u informeren door één van onze adviseurs. Vraag direct een adviesgesprek aan

5. Hoeveel kan ik besparen met dakisolatie?

Met dakisolatie kunt u wel tot 420 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €500,- per jaar*.

6. Kan ik subsidie ontvangen op dakisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen kunt u subsidie ontvangen. Dus ook op dakisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €30,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

7. Wat kost dakisolatie?

De kosten, voor het isoleren van het dak, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde, de dikte van de isolatielaag en afwerking ja/nee. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan

8. Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?

Dakisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

9. Kan ik door Pluimers Isolatie mijn platte dak laten isoleren?

Wij isoleren geen platte daken. Hiervoor verwijzen wij u naar een lokale aannemer. Wij isoleren alleen hellende daken via de binnenzijde.

Vloerisolatie

1. Wat is vloerisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd met purschuim. De isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte

2. Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Voor vloerisolatie door middel van Purschuim moet de kruipruimte minimaal 50cm hoog zijn. Om vloerisolatie met parels toe te passen is een kruipruimte hoogte van 35cm voldoende.

3. Welke materialen zijn geschikt voor vloerisolatie?

Zoals eerder vermeld is Purschuim (HR-IsoSpray HFO) het meest geschikt voor vloerisolatie. Purschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht. Zo vormt het zich perfect naar de ondergrond, ongeacht hoe die er uitziet. En dat is uniek. Want met isolatieplaten is het erg lastig om een gebogen of ruwe vloer naadloos te isoleren. Met purschuim kan dat wel. Deze twee producteigenschappen (hoge isolatiewaarden en naadloosheid) zorgen ervoor dat purschuim bij vloerisolatie in veel gevallen het beste product is. Is uw kruipruimte lager dan 50cm dan kunnen wij de vloer isoleren met parels (HR-IsoPearl BI).

4. Wat is de werkwijze van vloerisolatie?

Bij vloerisolatie brengen wij het purschuim tegen de onderzijde van de vloer aan. Hiervoor gebruiken wij een spuitpistool waarbij aan de twee componenten een blaasmiddel wordt toegevoegd. Na aanbrengen wordt het uit tot een goed isolerend en stevig schuim. Het purschuim wordt in meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden geïsoleerd.

5. Hoe lang duurt het aanbrengen van vloerisolatie?

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen.

6. Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie?

Met vloerisolatie kunt u wel tot 130 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €160,- per jaar*.

7. Kan ik subsidie ontvangen op vloerisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op vloerisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €11,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

8. Wat kost vloerisolatie?

De kosten, voor het isoleren van de onderzijde van de vloer, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en de dikte van de isolatielaag. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of de woning geschikt is voor isolatie. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan >

9. Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?

Vloerisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Isolatieglas

1. Wat is HR++ isolatieglas?

HR++ Isolatieglas is een glas dat zes keer beter dan enkel glas isoleert en drie keer beter dan ‘normaal’ dubbel glas.

3. Hoe weet ik welk glas ik nu heb?

Enkel glas kunt u snel herkennen, dat bestaat uit 1 glasplaat. Bij dubbelglas ziet u aan de zijkant, bij het kozijn een aluminium strip tussen de platen. Mocht u toch nog twijfelen? Wij komen geheel vrijblijvend langs om het glas te controleren.

2. Wat is het verschil tussen HR++ en Triple glas?

Isolatieglas van Pluimers kan in de bestaande kozijnen worden geplaatst. Bij Triple glas moet u ook de kozijnen vervangen. Het glas vervangen voor isolatieglas van Pluimers (HR++ glas) is dus veel voordeliger.

4. Is het nodig om glas te vervangen in onverwarmde ruimtes?

Jazeker, dit is ook in onverwarmde ruimtes de moeite waard om te vervangen. U verliest namelijk veel warmte via niet geïsoleerd glas.

5. Hoe lang duurt het plaatsen van HR++ isolatieglas?

De ramen worden binnen een dag vakkundig geplaatst en de latten worden afgewerkt met grondverf.

6. Is het gas tussen de glasplaten schadelijk voor het milieu?

Nee, dit is niet schadelijk.

7. Hoeveel kan ik besparen met HR++ isolatieglas?

Met HR++ isolatieglas kunt u gemiddeld 260 m³* besparen op de energiekosten.

8. Kan ik subsidie ontvangen op HR++ isolatieglas?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen kunt u subsidie ontvangen. Dus ook op HR++ isolatieglas. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €53,- subsidie ontvangen per vierkante meter*.

9. Wat kost HR++ isolatieglas?

De kosten, voor Pluimers HR++ isolatieglas, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatieglas. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan >

10. Wat is de U-waarde van Pluimers isolatieglas?

De U-waarde van Pluimers HR++ isolatieglas is 1.0. Ter vergelijking, enkel glas heeft een waarde van 5,7. Bij U-waarden geldt: hoe lager hoe beter. Normaal HR++ glas heeft een U-waarde van 1.2, ons glas is dus nóg beter dan normaal HR++ glas.

Muren impregneren

1. Wat is muren impregneren?

Muren Impregneren is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel, dit doen wij met HR-IsoSeal. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen, lucht- en roetvervuiling.

2. Wat is HR-IsoSeal?

Pluimers HR-IsoSeal is een speciaal product voor het hydrofoberend impregneren van baksteen, klinkers, kalkzandsteen, pleisterlagen en natuursteen. De HR-IsoSeal reduceert extreme wateropname met behoud van dampdoorlaatbaarheid

3. Waarom muren impregneren?

Door uw muren te impregneren zorgt u ervoor dat vocht niet meer door kan slaan naar de binnenmuren. Ook blijft de buitenmuur langer mooi zonder vuil.

4. Is mijn muur geschikt om te impregneren?

Wij komen graag langs voor een uitgebreide inspectie. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Direct een adviesgesprek aanvragen

5. Hoeveel kan ik besparen met muren impregneren?

Het impregneren is vooral bedoeld om uw muren te beschermen tegen alle weersomstandigheden.

6. Hoe wordt HR-IsoSeal aangebracht?

HR-IsoSeal wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) aangebracht. De crème wordt zowel op de steen als op de mortel aangebracht en zal in het gesteente binnendringen en uitharden. Zo wordt een beschermende laag aangebracht.

7. Hoe lang duurt het aanbrengen van HR-IsoSeal?

Het aanbrengen van HR-IsoSeal op de muren is vaak binnen 1 dag gereed.

8. Kan ik subsidie ontvangen op muur impregneren?

Nee, helaas kunt u hierop geen subsidie ontvangen.

9. Wat zijn de kosten voor muur impregneren?

De kosten om uw muur te impregneren, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor HR-IsoSeal. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan 

Bodemisolatie

1. Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie is een zeer effectieve manier van isoleren. Bij bodemisolatie wordt op de bodem van de kruipruimte een laag HR-IsoPearl aangebracht. Dit is een goed alternatief als vloerisolatie geen optie is.

2. Wat is het verschil tussen vloerisolatie en bodemisolatie?

Vloerisolatie is isolatie van de vloer. Pluimers HR-IsoSpray wordt aangebracht onder de vloer en boven in de kruipruimte. Bodemisolatie is isolatie van de bodem. Isolatiemateriaal wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte.

3. Hoe wordt bodemisolatie aangebracht?

Bij bodemisolatie worden er polystyreenparels (HR-IsoPearl BI) via het kruipgat middels een speciale machine onder de woning ingeblazen.

4. Hoeveel besparing levert bodemisolatie mij op?

Momenteel werkt Milieu Centraal aan een nieuwe rekenmethode om de besparing van bodemisolatie te berekenen.

5. Kan ik subsidie ontvangen voor bodemisolatie?

Jazeker! Voor bodemisolatie kunt u vanaf 2022 €6,- per vierkante meter aan subsidie ontvangen vanuit de ISDE regeling.

Gevelisolatie

1. Wat is gevelisolatie?

Bij gevelisolatie (zowel van binnenuit als van buitenaf) voorzien wij de woning van een goed isolerende laag HR-IsoSpray

2. Verzorgen wij ook afwerking bij gevelisolatie?

Nee, wij brengen enkel de isolatielaag aan op de gevel.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies