“Geweldige hulp bij het aanvragen van subsidie”

“Zowel het voortraject als de uitvoering als de informatie en documenten voor het regelen van de ISDE subsidie waren compleet en verzorgd. Zeker het aanbevelen waard!”

Pluimers helpt u bij de subsidie aanvraag

Een service die wij gratis aanbieden voor al onze klanten is het helpen bij de subsidie aanvraag. Deze procedures zijn complex en daarom ondersteunen wij u zo goed mogelijk. Met subsidie wordt isoleren wel héél voordelig en heeft u de investering zo terugverdiend.

Combineer verschillende maatregelen

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie en vloer/bodemisolatie. Het is voordelig om minimaal 2 maatregelen uit te voeren, zo ontvangt u het meeste subsidie. Dit mag ook een combinatie zijn van 1 isolatiemaatregel en de aanschaf van een warmtepomp.

Lees hier hoe u de ISDE subsidie aanvraagt.

Bekijk hieronder alle subsidiebedragen 2023 per isolatiemaatregel

 

 

Nieuwe regels vanaf 2023

Vanaf 2023 is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als u vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot ca. 15% van de kosten als subsidie terug, mits uw aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden. Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u net als nu tot ca. 30% van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

 

Lees alles over subsidie op de website van het RVO

Veelgestelde vragen

1. Kan ik subsidie krijgen voor het uitvoeren van 1 maatregel?

Vanaf 2023 is het voor u als eigenaar-bewoner ook mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen als u vanaf 2 april 2022 één isolatiemaatregel gerealiseerd heeft. In dat geval krijgt u tot ca. 15% van de kosten als subsidie terug, mits uw aanvraag voldoet aan de verder geldende voorwaarden.

Combineert u een isolatiemaatregel met een tweede isolatiemaatregel of een investering in een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting? Dan krijgt u net als nu tot ca. 30% van de totale kosten als subsidie terug. Het loont nu dus al de moeite om te checken wat u nog kunt doen en of u kiest voor één of meerdere verbeteringen aan uw huis.

2. Welke maatregelen komen in aanmerking in de ISDE?

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie en vloer/bodemisolatie. Ook is het in 2022 nog steeds toegestaan om 1 isolatiemaatregel te combineren met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Samen vormt dit het minimum van 2 maatregelen.

3. Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg op mijn subsidieaanvraag?

De minister heeft 13 weken de tijd om het proces van ‘Aanvragen’ tot en met ‘Vaststellen’ te doorlopen. Bij vragen benaderen wij u voor aanvullende gegevens.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies