“Geweldige hulp bij het aanvragen van subsidie”

“Zowel het voortraject als de uitvoering als de informatie en documenten voor het regelen van de ISDE subsidie waren compleet en verzorgd. Zeker het aanbevelen waard!”

Pluimers helpt u bij de subsidie aanvraag

Een service die wij gratis aanbieden voor al onze klanten is het helpen bij de subsidie aanvraag. Deze procedures zijn complex en daarom ondersteunen wij u zo goed mogelijk. Met subsidie wordt isoleren wel héél voordelig en heeft u de investering zo terugverdiend.

Combineer verschillende maatregelen

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie en vloer/bodemisolatie. Om gebruik te maken van deze subsidieregeling dient u minimaal 2 maatregelen uit te voeren. Dit mag ook een combinatie zijn van 1 isolatiemaatregel en de aanschaf van een warmtepomp.

Bekijk hieronder alle subsidiebedragen 2022 per isolatiemaatregel

ISDE subsidie 2022

*Aan de gegevens die op deze website worden weergegeven kunnen geen rechten worden ontleend. 

Veelgestelde vragen

1. Kan ik subsidie krijgen voor het uitvoeren van 1 maatregel?

Nee, u kunt subsidie krijgen voor het nemen van minimaal 2 energiebesparende maatregelen. De subsidieregeling ISDE voor eigenaar én bewoner is stimulerend bedoeld om aan uw woning iets extra’s te doen om energie te besparen.

2. Welke maatregelen komen in aanmerking in de ISDE?

De ISDE subsidie regeling geldt voor dakisolatie, gevelisolatie, glasisolatie, spouwmuurisolatie en vloer/bodemisolatie. Ook is het in 2022 nog steeds toegestaan om 1 isolatiemaatregel te combineren met de installatie van een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Samen vormt dit het minimum van 2 maatregelen.

3. Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg op mijn subsidieaanvraag?

De minister heeft 13 weken de tijd om het proces van ‘Aanvragen’ tot en met ‘Vaststellen’ te doorlopen. Bij vragen benaderen wij u voor aanvullende gegevens.

Gratis isolatie advies?

Onze adviseur komt gratis en geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil gratis advies