De minerale zouten beschermen het isolatiemateriaal tegen ongedierte, schimmels, verrotting en zorgen voor een hoge brandbescherming.
Cellulose is geen toxisch product; het bevat geen gevaarlijke of chemische stoffen. Het is niet schadelijk voor de huid en veroorzaakt geen irritaties. Dit isoaltiemateriaal wordt mechanisch ingeblazen in te isoleren constructiecompartimenten. Ook kan Pluimers cellulose in specifieke situaties los geblazen worden aangebracht.

De toepassingsgebieden zijn meervoudig. De inblaastechniek, verfijnd door Pluimers, laat toe een naadloze, ononderbroken isolatie te plaatsen. Diverse toepassingsgebieden zijn: nieuwbouw, sanering en renovatie van oude gebouwen, passief en laagenergiewoningen, daken, plafonds en tussenplafonds, plankenvloeren, binnen- en buitenmuren bij houtskeletbouw, gevelisolatie, installatiekokers enz.

Uitvoering:

Door open blazen bij het isoleren van ongebruikte zoldervloeren en van plafonds tussen de balken.
Inblazen voor ruimtes en compartimenten, die zowel binnen als buiten afgesloten zijn. De cellulose vezels verweven zich zodanig in elkaar dat een dichte, homogene isolatie ontstaat en – zéér belangrijk ! – naad- en kierloos is.

Voordelen:

Cellulose excelleert niet alleen door een hoge isolatiewaarde maar het isolatiemateriaal zorgt ook voor een naadloze en koudebrugvrije isolatie. Ook op akoestisch vlak biedt isoleren met cellulose enorm veel voordelen in vergelijking met andere isolatiematerialen. Op het vlak van brandbestendigheid voldoet dit isolatiemateriaal aan hoge eisen, cellulose heeft in constructiedelen F30 tot F90 een EN klasse B-s2-d0. Cellulose heeft de eigenschap gemakkelijk vocht te kunnen opslaan zonder dat dit de isolatiewaarde beïnvloedt. Dit betekent dat de isolatie een perfect vochtregulerende functie heeft in de woonruimte.

Met passie voor het milieu, als we efficiënt isoleren, besparen we niet alleen op onze energierekening, maar dragen we ook bij aan een beter milieu. Ook in het productieproces is de cellulose zeer milieuvriendelijk.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies