“Bescherm uw muur met HR-IsoSeal”

Het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel, noemen we ook wel muren impregneren. Bij Pluimers Isolatie doen we aan muren impregneren met behulp van HR-IsoSeal. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen, lucht- en roetvervuiling.

Laat u uw muren impregneren door Pluimers Isolatie, dan wordt de buitenmuur waterafstotend gemaakt en is uw gevel beter beschermd tegen weersinvloeden. Op deze pagina leggen we uit wat het impregneren precies inhoudt en waarom het belangrijk is voor uw woning. Vraag gerust een offerte aan om een beter beeld te krijgen bij het kostenplaatje!

Wat is muur impregneren?

Een muur impregneren is ook wel het aanbrengen van een impregneermiddel op de buitenmuur van uw woning. Dit impregneermiddel zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt, waardoor vocht en vuil minder kans krijgen om in de muur te trekken. Een geïmpregneerde muur blijft dus langer schoon en droog, waardoor de levensduur van uw gevel wordt verlengd. Onderschat het belang van muren impregneren dan ook niet, want op den duur zult u hier veel profijt van hebben.

Waarom is het belangrijk om een muur te impregneren?

Een gevel die niet geïmpregneerd is, kan vocht opnemen waardoor schimmels en algen kunnen groeien. Dit kan op den duur schade aan de muur veroorzaken. Door uw muur te impregneren wordt vochtinsijpeling voorkomen en wordt uw muur beter beschermd tegen weersinvloeden. Bovendien blijft uw gevel langer schoon en mooi nadat wij uw muren geïmpregneerd hebben. Een win-win situatie dus!

Werking muren impregneren

De werking van het impregneren van muren blijft langere tijd werken. Muren van baksteen, kalkzandsteen, beton, betonsteen, gasbeton, natuursteen zijn impregneerbaar. De werking van impregneren is gebaseerd op het indringen van vloeistof/crème in de steen en mortel. Het impregneermiddel wordt met behulp van een spuit of kwast aangebracht op de buitenmuur. Het middel dringt door in de poriën van de muur en vormt zo een waterafstotende laag. Dit proces wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Bij geglazuurde stenen of gevels die geschilderd zijn kan er niet geïmpregneerd worden.

Ondergrond van uw muur

De ondergrond moet in een goede conditie verkeren. Bouwtechnische tekortkomingen, zoals scheuren en slechte voegen dienen vooraf verholpen te worden. Bij sterke vervuiling dient het oppervlak eerst gereinigd te worden, met hogedruk stoomcleaner en of speciaal reinigingsproduct. Wij komen graag langs voor een inspectie van de muur.

Veelgestelde vragen

1. Wat is muren impregneren?

Muren Impregneren is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel, dit doen wij met HR-IsoSeal. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen, lucht- en roetvervuiling.

2. Wat is HR-IsoSeal?

Pluimers HR-IsoSeal is een speciaal product voor het hydrofoberend impregneren van baksteen, klinkers, kalkzandsteen, pleisterlagen en natuursteen. De HR-IsoSeal reduceert extreme wateropname met behoud van dampdoorlaatbaarheid

3. Waarom muren impregneren?

Door uw muren te impregneren zorgt u ervoor dat vocht niet meer door kan slaan naar de binnenmuren. Ook blijft de buitenmuur langer mooi zonder vuil.

4. Is mijn muur geschikt om te impregneren?

Wij komen graag langs voor een uitgebreide inspectie. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Direct een adviesgesprek aanvragen

5. Hoeveel kan ik besparen met muren impregneren?

Het impregneren is vooral bedoeld om uw muren te beschermen tegen alle weersomstandigheden.

6. Hoe wordt HR-IsoSeal aangebracht?

HR-IsoSeal wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) aangebracht. De crème wordt zowel op de steen als op de mortel aangebracht en zal in het gesteente binnendringen en uitharden. Zo wordt een beschermende laag aangebracht.

7. Hoe lang duurt het aanbrengen van HR-IsoSeal?

Het aanbrengen van HR-IsoSeal op de muren is vaak binnen 1 dag gereed.

8. Kan ik subsidie ontvangen op muur impregneren?

Nee, helaas kunt u hierop geen subsidie ontvangen.

9. Wat zijn de kosten voor muur impregneren?

De kosten om uw muur te impregneren, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor HR-IsoSeal. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan 

Meer diensten van Pluimers Isolatie

Materiaal

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies