Waarom uw muur impregneren?

  • Verlengt de levensduur van uw gevel
  • Houdt vocht en schimmels buiten
  • zorgt dat de isolatie in de muur beter functioneert
  • Uw gevel blijft langer schoon

De gevel impregneren: wat houdt het in?

Een muur impregneren is ook wel het aanbrengen van een impregneermiddel op de buitenmuur van uw woning. Dit impregneermiddel zorgt ervoor dat de muur waterafstotend wordt, waardoor vocht en vuil minder kans krijgen om in de muur te trekken. Een geïmpregneerde muur blijft dus langer schoon en droog, waardoor de levensduur van uw gevel wordt verlengd. Onderschat het belang van muren impregneren dan ook niet, want u zult hier veel profijt van hebben.

Hoe het werkt

Impregneren is mogelijk bij muren van baksteen, kalkzandsteen, beton, betonsteen, gasbeton en natuursteen. Het impregneermiddel wordt met behulp van een spuit of kwast aangebracht op de buitenmuur. Het middel dringt dan door tot in de poriën van de muur en vormt zo een waterafstotende laag. Dit proces wordt ook wel hydrofoberen genoemd. Heeft u een gevel van geglazuurde stenen of heeft u een muur die geschilderd is? Dan kan er niet geïmpregneerd worden.

Voor we kunnen beginnen

Uw muur moet in goede conditie verkeren voor we aan de slag kunnen met het impregneren. Bouwtechnische tekortkomingen, zoals scheuren en slechte voegen dienen vooraf verholpen te worden. Bij sterke vervuiling dient het oppervlak eerst gereinigd te worden, met hogedruk stoomcleaner en/of een speciaal reinigingsproduct. Wij komen graag langs voor een inspectie van de muur.

Waarom is het belangrijk om uw muur te impregneren?

Een gevel die niet geïmpregneerd is, kan vocht opnemen waardoor schimmels en algen kunnen groeien. Dit kan op den duur schade aan de muur veroorzaken. Door uw muur te impregneren wordt vochtintreding verminderd en wordt uw muur beter beschermd tegen weersinvloeden. Bovendien blijft uw gevel langer schoon en mooi nadat wij uw muren geïmpregneerd hebben. Een win-win situatie dus!

Wat kost het impregneren van mijn muren?

De kosten hangen af van het aantal vierkante meters muur. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de mogelijkheid om te impregneren met HR-IsoSeal. Omdat we dit niet op afstand kunnen bepalen komen we graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Dan kunnen we uw muren inspecteren en bepalen hoe we de klus gaan aanpakken.

De grootste voordelen van impregneren

De muren impregneren brengt meerdere voordelen met zich mee. Lees ze hieronder:

Uw huis wordt beschermd tegen vocht en schimmels

Het belangrijkste voordeel en de voornaamste reden dat mensen ervoor kiezen hun muren te impregneren is dat het vocht en schimmels tegenhoudt. De aangebrachte laag werkt namelijk waterafstotend. Vocht maakt dus geen kans om in de uw gevel te trekken. Omdat vocht niet doorkomt, maken schimmels ook geen kans.

Het verlengt de levensduur van uw muren

Door de waterafstotende werking blijven uw muren ook langer in goede staat. Vocht tast namelijk de kwaliteit van uw stenen aan. Hoe langer uw gevel goed blijft, hoe minder onderhoudskosten u eraan heeft en bovendien kan het voordelig zijn voor de waarde van uw woning.

Uw muren blijven schoon

Het impregneermiddel houdt niet alleen vocht en schimmels buiten, het zorgt er ook voor dat mossen, algen en ander vuil zich minder makkelijk nestelen op uw muur. Vormen ze zich toch op uw muur, dan zijn ze veel eenvoudiger te verwijderen dan bij niet-geïmpregneerde muren.

Veelgestelde vragen

1. Wat is muren impregneren?

Muren Impregneren is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel, dit doen wij met HR-IsoSeal. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen, lucht- en roetvervuiling.

2. Wat is HR-IsoSeal?

Pluimers HR-IsoSeal is een speciaal product voor het hydrofoberend impregneren van baksteen, klinkers, kalkzandsteen, pleisterlagen en natuursteen. De HR-IsoSeal reduceert extreme wateropname met behoud van dampdoorlaatbaarheid

3. Waarom muren impregneren?

Door uw muren te impregneren zorgt u ervoor dat vocht niet meer door kan slaan naar de binnenmuren. Ook blijft de buitenmuur langer mooi zonder vuil.

4. Is mijn muur geschikt om te impregneren?

Wij komen graag langs voor een uitgebreide inspectie. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Direct een adviesgesprek aanvragen

5. Hoeveel kan ik besparen met muren impregneren?

Het impregneren is vooral bedoeld om uw muren te beschermen tegen alle weersomstandigheden.

6. Hoe wordt HR-IsoSeal aangebracht?

HR-IsoSeal wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) aangebracht. De crème wordt zowel op de steen als op de mortel aangebracht en zal in het gesteente binnendringen en uitharden. Zo wordt een beschermende laag aangebracht.

7. Hoe lang duurt het aanbrengen van HR-IsoSeal?

Het aanbrengen van HR-IsoSeal op de muren is vaak binnen 1 dag gereed.

8. Kan ik subsidie ontvangen op muur impregneren?

Nee, helaas kunt u hierop geen subsidie ontvangen.

9. Wat zijn de kosten voor muur impregneren?

De kosten om uw muur te impregneren, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor HR-IsoSeal. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan 

Meer diensten van Pluimers Isolatie

Materiaal

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies