Bespaar op uw energiekosten

Met vloerisolatie kunt u flink besparen op uw energieverbruik. Deze vorm van isolatie verdient u, afhankelijk van diverse factoren, relatief snel terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan. Vloerisolatie aanbrengen in uw woning is normaal gezien binnen één dag gerealiseerd.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal onder de vloer van uw woning. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de situatie in uw woning. Wanneer u bijvoorbeeld een kruipruimte heeft, kan het isolatiemateriaal hieronder worden aangebracht.

 

Vloerisolatie en ventilatie

Isolatie en ventilatie gaan hand in hand. Ook na het aanbrengen van vloerisolatie is het van belang dat de ventilatie van de kruipruimte gewaarborgd blijft. In een kruipruimte die niet goed geventileerd wordt, kunnen vochtproblemen ontstaan. Om dit te voorkomen zorgt Pluimers dat er, indien nodig, ventilatieroosters worden aangebracht naar de kruipruimte

Vloer isoleren: Hoe werkt het?

In deze video leggen wij u de stappen uit van vloerisolatie:

We bieden ook bodemisolatie

Is uw kruipruimte niet geschikt voor vloerisolatie dan bieden wij een goed alternatief: bodemisolatie. Bij bodemisolatie wordt op de bodem van de kruipruimte een laag HR-IsoPearl aangebracht. Dit is een goede oplossing als uw kruipruimte niet hoog genoeg is voor vloerisolatie. Heeft u een vochtige vloer? Met isolatie van Pluimers vermindert u het vocht uit de woning en verbetert uw leefklimaat. Ook bespaart u op de energierekening met deze vorm van isolatie.

HR-IsoSpray HFO

Purschuim, polyurethaan of purschuim (HR-IsoSpray) is misschien wel het meest gebruikte isolatiemateriaal voor deze vorm van isolatie. Belangrijk om te weten is dat Pluimers een geslotencellig purschuim gebruikt voor het isoleren van de vloeren. Geslotencellig purschuim isoleert beter dan opencellige alternatieven. Bovendien is de dampremming van ons gesloten cellig schuim vele malen beter dan opencellige varianten. Purschuim is een heel bekend product dat al sinds de jaren ‘70 wordt gebruikt als isolatiemateriaal. En dat niet alleen, purschuim komt ook voor in matrassen, auto-interieurs, koelkasten, schoenzolen, meubelbekleding en houtlijmen.

*Bron: Milieu Centraal. Besparing o.b.v. €1,20 per m3 gas en een gemiddelde hoekwoning. De huidige gasprijs is voor veel mensen een stuk hoger.

Voordelen van vloerisolatie

Het isoleren van uw vloer heeft verschillende voordelen. Allereerst zorgt vloerisolatie voor een beter wooncomfort. Doordat er minder kou vanuit de grond uw woning binnenkomt, voelt de vloer warmer aan en heeft u minder last van koude voeten. Daarnaast zorgt vloerisolatie ervoor dat de temperatuur in uw woning constanter blijft, waardoor u minder hoeft te stoken en dus bespaart op uw energierekening.

Een ander voordeel van vloerisolatie is dat het zorgt voor een gezonder leefklimaat in uw woning. Doordat vocht en kou minder snel uw woning binnenkomen, krijgen schimmels en andere vochtproblemen minder kans. Dit heeft een positief effect op de luchtkwaliteit in uw woning en daarmee op uw gezondheid.

Kosten van vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de vloer, de staat van de kruipruimte en het gekozen isolatiemateriaal. Vraag vrijblijvend advies aan bij onze specialisten en ontvang een passende offerte voor de vloerisolatie in uw woning.

Kruipruimte isoleren

Wanneer u een kruipruimte heeft, kan het isoleren van uw vloer relatief eenvoudig worden gedaan. Het isolatiemateriaal wordt dan onder de vloer aangebracht, waardoor de warmte beter in uw woning blijft en kou minder snel binnenkomt. Het isoleren van de kruipruimte heeft niet alleen voordelen voor de isolatie van uw vloer, maar zorgt ook voor waardevermeerdering van uw woning.

Kies voor vloerisolatie

Het isoleren van uw vloer is een slimme keuze. U bespaart op uw energierekening, verbetert uw wooncomfort én zorgt voor een gezonder leefklimaat in uw woning. De kosten van vloerisolatie zijn bovendien relatief laag en het proces kan in de meeste gevallen snel en efficiënt worden uitgevoerd. Wilt u weten welke isolatiemethode het beste bij uw woning past en wat de exacte kosten zijn? Neem dan contact op met onze specialisten.

Uw specialist in vloerisolatie

Bij Pluimers Isolatie hebben we jarenlange ervaring op het gebied van vloerisolatie. Wij werken met hoogwaardige isolatiematerialen en zorgen altijd voor een vakkundige installatie. Door te kiezen voor Pluimers Isolatie bent u verzekerd van een comfortabel en energiezuinig huis.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van vloerisolatie voor uw woning? Neem dan vrijblijvend contact op met Pluimers Isolatie. Onze isolatiespecialisten staan voor u klaar en helpen u graag verder. Of het nu gaat om het isoleren van uw vloer, het isoleren van uw kruipruimte of het isoleren van uw gehele woning: bij Pluimers Isolatie bent u aan het juiste adres.

Veelgestelde vragen

1. Wat is vloerisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd met purschuim. De isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte

2. Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Voor vloerisolatie door middel van Purschuim moet de kruipruimte minimaal 50cm hoog zijn. Om vloerisolatie met parels toe te passen is een kruipruimte hoogte van 35cm voldoende.

3. Welke materialen zijn geschikt voor vloerisolatie?

Zoals eerder vermeld is Purschuim (HR-IsoSpray HFO) het meest geschikt voor vloerisolatie. Purschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht. Zo vormt het zich perfect naar de ondergrond, ongeacht hoe die er uitziet. En dat is uniek. Want met isolatieplaten is het erg lastig om een gebogen of ruwe vloer naadloos te isoleren. Met purschuim kan dat wel. Deze twee producteigenschappen (hoge isolatiewaarden en naadloosheid) zorgen ervoor dat purschuim bij vloerisolatie in veel gevallen het beste product is. Is uw kruipruimte lager dan 50cm dan kunnen wij de vloer isoleren met parels (HR-IsoPearl BI).

4. Wat is de werkwijze van vloerisolatie?

Bij vloerisolatie brengen wij het purschuim tegen de onderzijde van de vloer aan. Hiervoor gebruiken wij een spuitpistool waarbij aan de twee componenten een blaasmiddel wordt toegevoegd. Na aanbrengen wordt het uit tot een goed isolerend en stevig schuim. Het purschuim wordt in meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden geïsoleerd.

5. Hoe lang duurt het aanbrengen van vloerisolatie?

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen.

6. Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie?

Met vloerisolatie kunt u wel tot 130 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €160,- per jaar*.

7. Kan ik subsidie ontvangen op vloerisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op vloerisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €11,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

8. Wat kost vloerisolatie?

De kosten, voor het isoleren van de onderzijde van de vloer, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en de dikte van de isolatielaag. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of de woning geschikt is voor isolatie. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan >

9. Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?

Vloerisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

Is uw woning niet geschikt voor vloerisolatie dan is bodemisolatie een goed alternatief. Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs om te bekijken welke vorm van isolatie geschikt is voor uw woning. Klik op onderstaande button en lees alles over bodemisolatie.

Materialen

Bekijk welke materialen geschikt zijn voor vloerisolatie

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies