Bespaar op uw energiekosten

  • Bespaar op uw energiekosten
  • Geen koude voeten meer
  • Binnen enkele jaren terugverdiend
  • Beter voor het milieu
  • Subsidie mogelijk

Vloer isoleren: Hoe werkt het?

In deze video leggen wij u de stappen uit van vloerisolatie:

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal onder de vloer van uw woning. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de situatie in uw woning. Wanneer u bijvoorbeeld een kruipruimte heeft, kan het isolatiemateriaal hieronder worden aangebracht.

Vloerisolatie en ventilatie

Isolatie en ventilatie gaan hand in hand. Ook na het aanbrengen van vloerisolatie is het van belang dat de ventilatie van de kruipruimte gewaarborgd blijft. In een kruipruimte die niet goed geventileerd wordt, kunnen vochtproblemen ontstaan. Om dit te voorkomen zorgt Pluimers dat er, indien nodig, ventilatieroosters worden aangebracht naar de kruipruimte.

Bij vloerisolatie wordt meestal met een spuitpistool geslotencellig purschuim (HR-IsoSpray HFO ) aangebracht op de onderzijde van de vloer. Bij het isoleren worden twee vloeibare componenten samengebracht waarbij een reactie ontstaat. Nadat het is aangebracht wordt het een goed isolerend en stevig schuim. Hiervoor worden meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden met een hoogte van 30cm dekkend mee geïsoleerd.

Voor vloerisolatie met HR-IsoSpray HFO moet de kruipruimte minimaal 50cm hoog zijn. Is uw kruipruimte lager dan 50cm dan gaan we voor bodemisolatie . In dat geval wordt de bodem van uw kruipruimte geïsoleerd met parels (HR-IsoPearl BI).

Wat kost vloerisolatie?

Dat berekenen we geheel vrijblijvend voor u tijdens een adviesgesprek bij u thuis. De kosten voor vloerisolatie zijn namelijk geheel afhankelijk van de situatie. We bekijken tijdens het adviesgesprek wat de afmetingen zijn van uw vloer en hoe dik de isolatielaag kan en moet zijn. Hieruit volgt een isolatieadvies en een offerte.

De grootste voordelen

Het isoleren van uw vloer biedt verschillende voordelen:

Meer wooncomfort

Een groot voordeel van vloerisolatie is dat uw wooncomfort erop vooruitgaat. Met name tijdens de winter zult u hier profijt van hebben, dan is de vloer minder koud. Daarnaast draagt elke vorm van isolatie bij aan een constantere temperatuur bij u thuis, dus het blijft binnen koel bij warm weer en in de winter houdt u de warmte beter binnen. Niet alleen kou wordt buitengehouden, maar ook vocht en schimmel krijgen minder kans om binnen te dringen.

U bespaart op uw energiekosten

Doordat de temperatuur bij u thuis constanter wordt, hoeft u minder te stoken in de winter en zult u in de zomer minder afhankelijk zijn van airconditioning of andere verkoeling. Hoe beter u isoleert, hoe meer u op de lange termijn bespaart. Bovendien kunt u voor vloerisolatie subsidie aanvragen. De investering die u doet heeft u over het algemeen binnen enkele jaren terugverdiend, dankzij deze besparingen.

Specialist in vloerisolatie

Bij Pluimers Isolatie hebben we jarenlange ervaring op het gebied van vloerisolatie. Wij werken met hoogwaardige isolatiematerialen en zorgen altijd voor een vakkundige installatie. Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden kunt u eenvoudig en geheel vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen.

Veelgestelde vragen

1. Wat is vloerisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd met purschuim. De isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte

2. Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Voor vloerisolatie door middel van Purschuim moet de kruipruimte minimaal 50cm hoog zijn. Om vloerisolatie met parels toe te passen is een kruipruimte hoogte van 35cm voldoende.

3. Welke materialen zijn geschikt voor vloerisolatie?

Zoals eerder vermeld is Purschuim (HR-IsoSpray HFO) het meest geschikt voor vloerisolatie. Purschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht. Zo vormt het zich perfect naar de ondergrond, ongeacht hoe die er uitziet. En dat is uniek. Want met isolatieplaten is het erg lastig om een gebogen of ruwe vloer naadloos te isoleren. Met purschuim kan dat wel. Deze twee producteigenschappen (hoge isolatiewaarden en naadloosheid) zorgen ervoor dat purschuim bij vloerisolatie in veel gevallen het beste product is. Is uw kruipruimte lager dan 50cm dan kunnen wij de vloer isoleren met parels (HR-IsoPearl BI).

4. Wat is de werkwijze van vloerisolatie?

Bij vloerisolatie brengen wij het purschuim tegen de onderzijde van de vloer aan. Hiervoor gebruiken wij een spuitpistool waarbij aan de twee componenten een blaasmiddel wordt toegevoegd. Na aanbrengen wordt het uit tot een goed isolerend en stevig schuim. Het purschuim wordt in meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden geïsoleerd.

5. Hoe lang duurt het aanbrengen van vloerisolatie?

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen.

6. Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie?

Met vloerisolatie kunt u wel tot 130 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €160,- per jaar*.

7. Kan ik subsidie ontvangen op vloerisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op vloerisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €11,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

8. Wat kost vloerisolatie?

De kosten, voor het isoleren van de onderzijde van de vloer, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en de dikte van de isolatielaag. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of de woning geschikt is voor isolatie. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan >

9. Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?

Vloerisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

Is uw woning niet geschikt voor vloerisolatie dan is bodemisolatie een goed alternatief. Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs om te bekijken welke vorm van isolatie geschikt is voor uw woning. Klik op onderstaande button en lees alles over bodemisolatie.

Materialen

Bekijk welke materialen geschikt zijn voor vloerisolatie

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies