“Geen last meer van koude voeten”

“Ik had altijd last van koude voeten, dit kwam door een koude trek die vanuit de kruipruimte onze woning binnen kwam. Door isolatie van Pluimers is dat nu verleden tijd”

Besparen op jouw energiekosten

Met vloerisolatie kunt u tot wel 130 m³* besparen op de energiekosten, gemiddeld zo’n €160,-* per jaar. Deze vorm van isolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, in een paar jaar terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan. Vloerisolatie aanbrengen in uw woning is normaal gezien binnen één dag gerealiseerd.

Verhoogd comfort met vloerisolatie

Last van koude voeten in huis? Vloerisolatie is de oplossing. Veel woningen in Nederland hebben geen (of verouderde) vloerisolatie. En dat is vreemd want de vloer van de woning is een van de grootste bronnen van warmteverlies. Zo wordt het warmteverlies beperkt en ervaart u meer comfort in huis. En heeft u elke dag heerlijk warme voeten, ook in de winter.

Vloerisolatie en ventilatie

Isolatie en ventilatie gaan hand in hand. Na het aanbrengen van vloerisolatie is het van belang dat de ventilatie van de kruipruimte gewaarborgd blijft. In een kruipruimte die niet goed geventileerd wordt kunnen vochtproblemen ontstaan. Om dit te voorkomen herstelt Pluimers na de werkzaamheden de ventilatiegaten in de muur en plaatst (waar nodig) nieuwe ventilatieopeningen.

Wij bieden ook bodemisolatie

Is uw kruipruimte niet geschikt voor vloerisolatie dan bieden wij een goed alternatief: Bodemisolatie. Bij bodemisolatie wordt op de bodem van de kruipruimte een laag HR-IsoPearl aangebracht. Dit is een goede oplossing als uw kruipruimte niet hoog genoeg is voor vloerisolatie. Heeft u een vochtige vloer? Met isolatie van Pluimers weert u het vocht uit de woning en verbetert uw leefklimaat. Ook bespaart u tot wel 130 m³* op uw energierekening met deze vorm van isolatie. Meer informatie over bodemisolatie

HR-IsoSpray HFO

Purschuim, polyurethaan of purschuim (HR-IsoSpray) is misschien wel het meest gebruikte isolatiemateriaal voor deze vorm van isolatie. Purschuim is een heel bekend product dat al sinds de jaren ‘70 wordt gebruikt als isolatiemateriaal. En dat niet alleen; purschuim komt ook voor in matrassen, auto-interieurs, koelkasten, schoenzolen, meubelbekleding en houtlijmen.

 

*Bron: Milieu Centraal. Besparing o.b.v. €1,20 per m3 gas en een gemiddelde hoekwoning. De huidige gasprijs is voor veel mensen een stuk hoger.

Veelgestelde vragen

1. Wat is vloerisolatie?

Bij vloerisolatie wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd met purschuim. De isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte

2. Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Voor vloerisolatie door middel van Purschuim moet de kruipruimte minimaal 50cm hoog zijn. Om vloerisolatie met parels toe te passen is een kruipruimte hoogte van 35cm voldoende.

3. Welke materialen zijn geschikt voor vloerisolatie?

Zoals eerder vermeld is Purschuim (HR-IsoSpray HFO) het meest geschikt voor vloerisolatie. Purschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht. Zo vormt het zich perfect naar de ondergrond, ongeacht hoe die er uitziet. En dat is uniek. Want met isolatieplaten is het erg lastig om een gebogen of ruwe vloer naadloos te isoleren. Met purschuim kan dat wel. Deze twee producteigenschappen (hoge isolatiewaarden en naadloosheid) zorgen ervoor dat purschuim bij vloerisolatie in veel gevallen het beste product is. Is uw kruipruimte lager dan 50cm dan kunnen wij de vloer isoleren met parels (HR-IsoPearl BI).

4. Wat is de werkwijze van vloerisolatie?

Bij vloerisolatie brengen wij het purschuim tegen de onderzijde van de vloer aan. Hiervoor gebruiken wij een spuitpistool waarbij aan de twee componenten een blaasmiddel wordt toegevoegd. Na aanbrengen wordt het uit tot een goed isolerend en stevig schuim. Het purschuim wordt in meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden geïsoleerd.

5. Hoe lang duurt het aanbrengen van vloerisolatie?

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen.

6. Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie?

Met vloerisolatie kunt u wel tot 130 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €160,- per jaar*.

7. Kan ik subsidie ontvangen op vloerisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op vloerisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €11,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

8. Wat kost vloerisolatie?

De kosten, voor het isoleren van de onderzijde van de vloer, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en de dikte van de isolatielaag. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of de woning geschikt is voor isolatie. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan >

9. Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?

Vloerisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

Is uw woning niet geschikt voor vloerisolatie dan is bodemisolatie een goed alternatief. Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs om te bekijken welke vorm van isolatie geschikt is voor uw woning. Klik op onderstaande button en lees alles over bodemisolatie.

Materialen

Bekijk welke materialen geschikt zijn voor vloerisolatie

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies