Waarom nu isoleren?

De gevolgen van 60 jaar gaswinning hebben een aanzienlijke impact gehad op woningen in het aardbevingsgebied. Als reactie hierop heeft de overheid een budget van €1,65 miljard vrijgemaakt om woningeigenaren te ondersteunen bij het isoleren van hun woningen. Hoewel de subsidie met terugwerkende kracht zal worden toegepast, is het belangrijk om te beseffen dat het isoleren van uw woning nu al directe voordelen met zich meebrengt. Door nu te isoleren, kunt u profiteren van lagere energiekosten, verbeterd comfort en een verminderde impact op het milieu. Bovendien voorkomt u hiermee mogelijke wachttijden en drukte, aangezien de vraag naar isolatiediensten naar verwachting zal toenemen.

 

Hoe werkt de subsidie?

Bij Pluimers Isolatie begrijpen we dat isolatie maatwerk is. Daarom kijken we naar de specifieke behoeften van uw woning. Afhankelijk van uw situatie kan de subsidie tot wel 100% van de isolatiekosten dekken. Bewoners binnen het versterkingsgebied genieten bijvoorbeeld van volledige vergoeding, terwijl anderen tot 50% van de kosten vergoed kunnen krijgen. Er is onderscheid gemaakt tussen 4 verschillende groepen:

De vier groepen:

 • Bewoners met een (middel)zware versterking: Bewoners waarbij de versterking van hun huis minimaal 4 maanden kost en waarbij zij in die periode niet thuis kunnen wonen, krijgen de kosten voor isolatie helemaal meegefinancierd in de versterking van het huis.
 • Bewoners binnen het versterkingsgebied: Bewoners binnen het versterkingsgebied krijgen 100% van de isolatie- en ventilatiekosten vergoed, tot een maximum van €40.000.
 • Bewoners buiten versterkingsgebied die maximaal 140% van het minimumloon verdienen: Deze groep ontvangt 100% van de isolatiekosten vergoed, tot een maximum van €40.000.
 • Bewoners in de rest van de provincie Groningen en 3 gemeenten in Noord-Drenthe: Deze groep ontvangt 50% subsidie voor isolatiemaatregelen, tot een maximum van €20.000.

Wachten op subsidie? Niet nodig bij Pluimers Isolatie!

Bij Pluimers Isolatie geloven we in actie, niet in afwachten. Wist u dat de isolatiemaatregelen ‘met terugwerkende kracht’ vanaf 25 april 2023 van kracht zijn en doorlopen tot en met 31 december 2035? Dit betekent dat woningeigenaren die al sinds die datum isolatiemaatregelen hebben genomen, in aanmerking komen voor een vergoeding. U hoeft dus niet te wachten op de subsidie om te beginnen met isoleren! Wij begeleiden u graag gedurende het hele proces.

Mocht u op dit moment niet over voldoende financiële middelen beschikken om te investeren in isolatiemaatregelen, kunt u terecht bij het Nationaal Warmtefonds. Daar kunt u ontdekken of u in aanmerking komt voor een energiebespaarlening.

Waarom kiezen voor Pluimers Isolatie?

 • Ervaring: Een echt familiebedrijf met een halve eeuw ervaring in isolatie
 • Kwaliteit: Wij werken enkel met hoogwaardige materialen en gecertificeerde vakmensen.
 • Duurzaamheid: Bijdragen aan een groenere toekomst met energiezuinige oplossingen.
 • Service: Persoonlijke aandacht en advies op maat voor elke klant.
 • Hulp bij subsidie: Wij ondersteunen u bij de aanvraag.

 

Plan Nu uw vrijblijvend adviesgesprek

Neem vandaag nog contact op met Pluimers Isolatie en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het isoleren van uw woning. Vul het formulier in voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat ons u begeleiden naar een energiezuinige toekomst!

 

Mijn gegevens

Vul a.u.b. alle verplichte velden in.

form-row
form-left-wrapper
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
form-right-wrapper

   

  Subsidie aardbevingsschade

  Veelgestelde vragen

  Moet ik wachten op subsidie voordat ik mijn woning kan isoleren?

  Nee, u hoeft niet te wachten op de subsidie voordat u begint met het isoleren van uw woning. De subsidie werkt met terugwerkende kracht, wat betekent dat isolatiemaatregelen die zijn genomen vanaf 25-04-2023 in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding.

  Hoeveel subsidie kan ik verwachten voor het isoleren van mijn woning?

  De hoogte van de subsidie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kenmerken van de woning en de mate van isolatie. Inwoners in het versterkingsgebied krijgen 100% van de totale isolatiekosten vergoed, terwijl inwoners in de rest van de provincie Groningen en Noord-Drenthe 50% vergoed krijgen.

  Welke isolatiemaatregelen vallen onder de subsidieregeling voor woningen in het aardbevingsgebied?

  Onder de subsidieregeling vallen diverse isolatiemaatregelen, zoals isolatie van dak, muren, vloer, en het plaatsen van HR++ glas. Ook ventilatiemaatregelen vallen onder de subsidie.

  Hoe lang loopt de subsidie regeling voor het isoleren van woningen in Groningen en Noord-Drenthe?

  De subsidieregeling voor het isoleren van woningen in Groningen en Noord-Drenthe loopt vanaf 25 april 2023 tot en met 31 december 2035.

  Welke documenten moet ik bewaren om in aanmerking te komen voor de subsidie voor woningisolatie?

  Om in aanmerking te komen voor de subsidie, is het belangrijk om bonnetjes, foto’s van de werkzaamheden (voor, tijdens en na), en de ISDE-aanvraag en -beschikking te bewaren.

  Vrijblijvend isolatie advies?

  Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

  Ja, ik wil vrijblijvend advies