De kracht van biobased Isolatie

 
 
Biobased isolatiematerialen, zoals gras, stro, vlas, schapenwol en gerecycled katoen, vertegenwoordigen een nieuwe stap in duurzaam bouwen. Deze materialen worden gewonnen uit natuurlijke, hernieuwbare bronnen en bieden een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele isolatiematerialen. Hoewel we bij Pluimers beslist geloven in de effectiviteit én duurzaamheid van traditionele isolatie, (h)erkennen we ook de groeiende vraag naar duurzame opties en bieden we daarom aanvullend ook biobased isolatie aan als onderdeel van ons assortiment.

 

Voordelen traditionele en biobased Isolatie

Traditionele isolatiematerialen zoals minerale wol, parels en pur hebben hun plaats verdiend in de isolatie-industrie vanwege hun bewezen prestaties en betrouwbaarheid. Ze bieden uitstekende thermische eigenschappen en zijn breed beschikbaar tegen een betaalbare prijs. Samen met fabrikanten werken we hard om ook traditionele isolatiematerialen gefaseerd om te zetten naar biobased varianten en/of LCA’s te verbeteren. Bij Pluimers Isolatie geloven we in het bieden van keuzemogelijkheden aan onze klanten, zodat ze kunnen kiezen welk isolatiemateriaal het beste past bij hun behoeften, budget en duurzaamheidsdoelstellingen. Tegelijkertijd bieden biobased isolatiematerialen unieke voordelen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Een duurzame oplossing uitgelicht: Gramitherm

Een uitstekend voorbeeld van een biobased isolatiemateriaal dat we bij Pluimers Isolatie aanbieden, is ons daksysteem met het isolatiemateriaal Gramitherm. Dit innovatieve materiaal wordt vervaardigd met behulp van een exclusief proces waarbij natuurlijk gras wordt omgezet in flexibele isolatiepanelen met een grote thermische capaciteit. Wat Gramitherm uniek maakt, is niet alleen zijn vermogen om uitstekende thermische prestaties te leveren, maar ook zijn bijdrage aan een duurzamere leefomgeving.
 
Gramitherm wordt gewonnen uit natuurlijke, hernieuwbare bronnen, waardoor het een milieuvriendelijk alternatief is voor traditionele isolatiematerialen. Door gebruik te maken van (berm)gras dat anders verloren zou gaan, draagt Gramitherm bij aan het bevorderen van een circulaire economie. Bovendien biedt Gramitherm niet alleen isolatievoordelen, maar ook geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor het zorgt voor een comfortabel en rustig binnenklimaat.
 
Met Gramitherm kunnen onze klanten niet alleen genieten van een hoger niveau van isolatie-efficiëntie, maar ook van gemoedsrust, wetende dat ze bijdragen aan een duurzamere toekomst. Als onderdeel van ons assortiment van biobased isolatiematerialen vertegenwoordigt Gramitherm een veelbelovende stap in de richting van een groenere en meer ecologisch verantwoorde isolatieoplossingen.

 

Biobased natuur isolatie

Veelgestelde vragen

Zijn er subsidies beschikbaar voor het gebruik van biobased isolatiematerialen en zo ja, hoe kan ik hiervoor in aanmerking komen?

Ja, er zijn subsidies beschikbaar om het gebruik van biobased isolatiematerialen te stimuleren en duurzaam bouwen te bevorderen. Meer informatie over deze subsidies vindt u hier.

Wat zijn de voordelen van biobased isolatiematerialen ten opzichte van traditionele isolatiematerialen?

Voordelen van biobased isolatiematerialen: Biobased isolatiematerialen, zoals hennep, stro, (berm)gras, schapenwol en gerecycled katoen, bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele isolatiematerialen. Ze worden geproduceerd uit hernieuwbare en natuurlijke bronnen, wat resulteert in een lagere ecologische voetafdruk. Deze materialen hebben uitstekende thermische en geluidsabsorberende eigenschappen (net zoals de traditionele isolatiematerialen) en dragen bij aan een gezonder binnenklimaat.

Hoe draagt Gramitherm bij aan een circulaire economie en welke impact heeft het op het milieu?

Gramitherm draagt bij aan een circulaire economie door (berm)gras te gebruiken dat anders verloren zou gaan. Door natuurlijke, hernieuwbare bronnen te benutten, heeft Gramitherm een lage ecologische voetafdruk.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies