Waarom uw gevels reinigen?

Uw gevels reinigen zorgt voor een frisse uitstraling en behoud van de oorspronkelijke kleur. Het verbetert het uiterlijk, verlengt de levensduur van materialen en verkleint de kans op schimmel- en algengroei.

  • Verbetering aanzicht van woning
  • Minder kans op schimmel en algen
  • Waardebehoud van uw woning

Gevels laten reinigen, wat houdt het in?

Gevelreiniging omvat het professioneel schoonmaken van de buitenkant van uw woning. Het doel is het verwijderen van vuil, vlekken, algen, schimmels en andere verontreinigingen. Dit verbetert niet alleen het uiterlijk, maar verlengt ook de levensduur van de gevelmaterialen, bevordert een gezonde leefomgeving en behoudt de waarde van uw woning. Na het reinigen is het essentieel om de gevel te impregneren. Hierdoor wordt uw gevel beter bestand tegen vervuiling en weersinvloeden.

Hoe het werkt

In deze video leggen wij u de stappen uit van reinigen van uw gevels:

Veelgestelde vragen

1. Is mijn woning geschikt voor gevelreiniging?

Veel woningen zijn geschikt voor gevelreiniging, echter zijn er enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Het type gevelmateriaal, de staat van de gevel, en eventuele eerdere renovaties kunnen invloed hebben op mogelijke geschiktheid. Deze aspecten worden tijdens het bezoek aan uw woning bekeken.

2. Hoe lang duurt het reinigen van de gevels?

Gevelreiniging kan voor een gemiddelde eengezinswoning enkele uren tot een volledige dag in beslag nemen.

3. Kan ik het hele jaar mijn gevels laten reinigen?

Voor het reinigen dient de buitentemperatuur boven het vriespunt te liggen. Bij het aanbrengen van coatings en impregneren is het essentieel dat de ondergrond droog is.

4. Beschadigt voegwerk tijdens het reinigen van de gevels?

Voorafgaand aan de reiniging beoordelen we of het voegwerk nog in goede staat verkeert. Bij een positieve beoordeling kan de gevel gereinigd worden zonder schade aan het voegwerk. Indien het voegwerk echter verweerd is, zullen wij adviseren eerst het voegwerk te vervangen alvorens te reinigen.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies