Voordat u begint met het aanvragen van de subsidie:

– Zorg dat u uw DigiD-code bij de hand heeft. U kunt alleen inloggen met uw DigiD-code via de DigiD-app of met sms-controle

– Zorg dat u uw digitale bewijsstukken bij de hand heeft. Voor de aanvraag heeft u nodig: een factuur (incl. meldcode), betalingsbewijs, foto van het aangebrachte materiaal /  dichtgevoegd boorgat. Bij het aanvragen van glasisolatie kunt u bij het kopje “glasstaat” nogmaals de factuur toevoegen. Het RVO geeft aan dat als er geen kozijnen zijn vervangen, een tweede factuur voldoet.

Stap 1:
Ga naar de website van de RVO

 

Stap 2:
Log in met uw DigiD

Stap 3:
Wanneer u voor de eerste keer inlogt op de site, moet u uw profiel aanvullen. De keren hierna zal  deze stap worden overgeslagen. Het is belangrijk dat u alle gegevens controleert en juist invult.  Pas waar nodig de gegevens aan en vervolgens klikt u op de knop ‘opslaan’.

Stap 4:
Klik op het tabblad ‘nieuwe aanvraag’. Hierna gaat u naar het formulier: ISDE aanvraagformulier  (warmtepomp, zonneboiler, isolatie, elektrische kookvoorziening en aansluiting warmtenet)

Stap 5:

U komt op de pagina Introductie. Klik op volgende.

Stap 6:  

U komt nu op onderstaand scherm terecht, deze kunt u invullen. Druk vervolgens op volgende.

Stap 7: 

U komt nu op onderstaand scherm, vul hier uw persoonlijke gegevens in en druk vervolgens  op volgende.

Stap 8:  

U komt nu in het scherm terecht waar u de maatregel kunt toevoegen, klik op  maatregel toevoegen.

Stap 9:

Vervolgens verschijnt het volgende scherm en klikt u op selecteren.

Stap 10:

In het volgende scherm kiest u voor de isolatie die is toegepast, let op dat er onderscheid wordt  gemaakt tussen de verschillende isolatievormen. Op de factuur staat vermeld welke isolatievorm  is toegepast. In het voorbeeld hebben wij vloerisolatie geselecteerd.

Stap 11:

Op het volgende scherm vult u het aantal geïsoleerde m2 in, dit kunt u terugvinden op de factuur.

Stap 12:

Op het volgende scherm vult u de installatiedatum in (staat op de factuur) en de bedrijfsgegevens  zoals onderstaand vermeld. Bij contactpersoon kunt u de adviseur invullen (staat op de offerte).

Stap 13:

Hier vult u de meldcode in, deze kunt u terugvinden op de factuur. De meldcode is gekoppeld aan  het product dat is gebruikt, als voorbeeld bij vloerisolatie gebruiken we de meldcode KA18459. Bij  het RVO is dit gekoppeld aan het merk/type. Dit kan afwijken van de benaming op de factuur, voor  de subsidieaanvraag is het belangrijk dat u de meldcode op de factuur gebruikt.

 

Als u de meldcode invult bij vloerisolatie (KA18459) verschijnt onderstaand scherm:

Stap 14:

Hier kunt u alle benodigde documenten toevoegen (betaalbewijs, factuur & foto). LET OP!! Bij het aanvragen van glasisolatie kunt u bij het kopje “glasstaat” nogmaals de factuur toevoegen. Het RVO geeft aan dat als er geen kozijnen zijn vervangen, een tweede factuur voldoet.

Stap 15:

In de laatste stap kunt u eventueel een extra maatregelen toevoegen (als er meerdere  isolatiemaatregelen getroffen en uitgevoerd zijn). Is dit niet het geval kunt u op afronden klikken.

Hierna kunt u de aanvraag afronden. U ziet op het scherm ook het (voorlopige) subsidiebedrag.  Wanneer u 1 maatregel heeft laten uitvoeren kunt u het subsidiebedrag laten verdubbelen door extra maatregelen uit te laten voeren. Heeft u hier interesse in neem dan contact met ons op!