Waarom dakisolatie?

  • U bespaart op uw stookkosten
  • Koel in de zomer, warm in de winter
  • Subsidie mogelijk
  • Binnen enkele jaren terugverdiend

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is een zeer effectieve manier van isoleren. Uw dak wordt hierbij aan de binnenkant geïsoleerd. Dit kan zowel met als zonder afwerking. Door uw dak te isoleren houdt u de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten. Het dak kan op verschillende manier worden geïsoleerd. Wat de beste optie is, dat kunnen we bepalen tijdens een adviesgesprek bij u thuis.

Pluimers isoleert alleen hellende daken. Wilt u een plat dak isoleren? Neem dan contact op met een lokale aannemer voor de mogelijkheden.

Stappen van dakisolatie

In deze video leggen wij u de stappen uit van dakisolatie:

 

 

Uw dak isoleren: hoe het werkt

Hoe dakisolatie in zijn werk gaat is afhankelijk van uw wensen. Wilt u de isolatie aangebracht hebben met afwerking, of zonder afwerking?

Dakisolatie met afwerking

Veel zolders zijn donker, stoffig en niet geïsoleerd. Verloren ruimte noemen wij dat bij Pluimers, want een zolder kan zo mooi zijn. Wij combineren de beste isolatiematerialen met de mooiste afwerkingen: van solide basis tot high-end. Zo maakt u van uw zolder een ruimte waar u ook graag tijd doorbrengt.

Dakisolatie zonder afwerking

Wilt u zelf het dak afwerken of liever helemaal geen afwerking? Dat kan, wij brengen ook alleen de isolatielaag aan. U krijgt dan dezelfde isolatiewaarde als bij afgewerkte dakisolatie. Bij dakisolatie zonder afwerking gebruiken wij gesloten cellig purschuim (HR-IsoSpray HFO). Deze vorm van isolatie heeft een hoge isolatiewaarde en maakt het dak ook zonder folie en afwerking compleet winddicht. De beste keuze als het puur om isolatie gaat!

Schuin dak isoleren

Er zijn verschillende manieren om een schuin dak te isoleren. Zo kan er gekozen worden voor isolatieplaten, gesloten cellig polyurethaan of glaswol. Hierbij kijken we altijd naar de isolatiewaarde en de dikte van het isolatiemateriaal. Een professional van Pluimers Isolatie adviseert u hierover. We dragen altijd zorg voor de juiste wijze van aanbrengen.

Wat kost dakisolatie?

De kosten van het isoleren van uw dak zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo kunt u dus kiezen voor isolatie met of zonder afwerking en speelt de grootte van uw zolder natuurlijk mee. Daarom komen we graag eerst bij u langs, dan kunnen onze specialisten vaststellen wat er moet gebeuren en kunnen ze een offerte voor u opstellen. Omdat de kosten per woning verschillen geven we op onze website geen schatting van de kosten, zodat we geen valse verwachtingen scheppen.

De voordelen

Dakisolatie brengt net als andere vormen van isolatie grote voordelen met zich mee, zowel financieel als qua comfort en voor het milieu.

U bespaart op uw energiekosten

Een goed geïsoleerde zolder betekent dat minder warmte het huis verlaat in de winter en dat betekent dat u minder hoeft te stoken. Hiermee bespaart u dus op uw energierekening. Met deze besparingen heeft u uw investering vaak al binnen enkele jaren terugverdiend.* U kunt de investering in dakisolatie vergelijken met de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp.

Meer wooncomfort

Of u nou van plan bent om de zolder te betrekken bij uw woonruimte of u besluit de zolder alleen als opslagruimte te gebruiken, dakisolatie zorgt voor meer wooncomfort. De temperatuur op uw zolder zal namelijk zowel in de winter als de zomer aangenamer zijn. Bovendien dringt de warmte uw huis niet binnen en verlaat het uw huis ook niet.

Beter voor het milieu

Door minder energie te verbruiken draagt u ook bij aan duurzaamheid. Daarmee is isolatie niet alleen gunstig voor uw comfort en de portemonnee, maar draagt u ook een steentje bij aan de verduurzaming van Nederland.

Subsidie

Voor dakisolatie kunt u, net als voor andere vormen van isolatie, subsidie krijgen. Hier leest u meer over de vormen van subsidie en hoe u de subsidie kunt aanvragen.

Materialen voor dakisolatie

Voor dakisolatie (onafgewerkt) werken wij met HR-IsoSpray HFO. Dit isolatieproduct is een geformuleerd 2-componenten polyurethaan hardschuim, dat ter plaatse ingezet kan worden voor isolatiewerkzaamheden. Wilt u liever een afgewerkt dak? Bekijk onze dakisolatiesystemen Aurora en Horizon inclusief afwerking.

Veelgestelde vragen

1. Wat is dakisolatie?

Bij dakisolatie wordt het dak aan de binnenzijde geïsoleerd. Dit is mogelijk met of zonder afwerking.

2. Is mijn huis geschikt voor dakisolatie?

Om een goed beeld te krijgen van de situatie komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor dakisolatie.

3. Welke materialen zijn geschikt voor dakisolatie?

Zoals eerder gemeld is HR-IsoSpray HFO uitermate geschikt voor dakisolatie. Middels een spraytechniek wordt deze laag polyurethaan aangebracht tegen het dak. U kunt, indien gewenst nadien het dak afwerken. Het grote voordeel van dit product is dat het naadloos is en tevens een hoge isolatiewaarde heeft.

Uiteraard zijn er ook alternatieven zoals een Naturoll isolatiedeken waarbij we het dak ook direct kunnen afwerken voor u. Kijk hiervoor bij onze dakafwerking

4. Hoe lang duurt het aanbrengen van dakisolatie?

Dit is verschillend per systeem. Laat u informeren door één van onze adviseurs. Vraag direct een adviesgesprek aan

5. Hoeveel kan ik besparen met dakisolatie?

Met dakisolatie kunt u wel tot 420 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €500,- per jaar*.

6. Kan ik subsidie ontvangen op dakisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen kunt u subsidie ontvangen. Dus ook op dakisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €30,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

7. Wat kost dakisolatie?

De kosten, voor het isoleren van het dak, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde, de dikte van de isolatielaag en afwerking ja/nee. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan

8. Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?

Dakisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

9. Kan ik door Pluimers Isolatie mijn platte dak laten isoleren?

Wij isoleren geen platte daken. Hiervoor verwijzen wij u naar een lokale aannemer. Wij isoleren alleen hellende daken via de binnenzijde.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

Pluimers Isolatie beschikt naast de mogelijkheid van het isoleren van het dak ook over een alternatief, het isoleren van uw zoldervloer. Wist u dat u ook subsidie kunt ontvangen voor dakisolatie en zoldervloerisolatie? Meer informatie vindt u op de volgende pagina’s

Materialen

Voor dakisolatie (onafgewerkt) werken wij met HR-IsoSpray HFO. Dit isolatieproduct is een geformuleerd 2-componenten polyurethaan hardschuim, dat ter plaatse ingezet kan worden voor isolatiewerkzaamheden. Wilt u liever een afgewerkt dak? Bekijk onze dakisolatiesystemen Aurora en Horizon inclusief afwerking.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies