“Er viel nog veel te besparen”

“Wij hebben een woning na 1992 en dachten dat alles goed geïsoleerd was. Na het vrijblijvende onderzoek voor het na isoleren van onze woning bleek dat de spouwmuur en vloer beter geïsoleerd kon worden waardoor onze warmtepomp nu veel minder energie hoeft te gebruiken.”

Na isoleren spouw

Spouwmuren van woningen gebouwd na 1980 zijn tijdens de bouw (vaak matig) geïsoleerd. Pluimers Isolatie heeft inmiddels bijna een halve eeuw ervaring met het isoleren van spouwmuren. Wij kunnen met trots zeggen dat onze techniek voor het na isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuren uniek is. We injecteren een open-cellig purschuim (alleen geschikt voor spouwmuren vanwege het open-cellig karakter) voor de bestaande isolatieplaten/isolatiematten. Dit is de techniek die wij inmiddels bijna een halve eeuw beheersen en uit laten voeren door vaklieden die dit proces inmiddels jarenlang beheersen. Op deze manier is uw woning gereed voor de toekomst en renderen toekomstige maatregelen zoals bijvoorbeeld een warmtepomp efficiënter.

Na isoleren vloer

Vloeren van woningen gebouwd na 1980 zijn tijdens de bouw vaak geïsoleerd met een isolatieplaat of tempex wat onvoldoende isoleert. Een standaard isolatiewaarde van een vloer van 1980 is minder dan Rd 1.5m2 K/W. Pluimers Isolatie kan deze vloeren upgraden naar Rd 5.0 m2 K/W. Met andere woorden de isolatiewaarde wordt meer dan verdrievoudigd op basis van bovenstaande voorbeeld. Los van de verbeterde isolatiewaarde is ons purschuim voor de vloeren dampremmend waardoor er minder vocht in de woning kan komen. Dit resulteert in energiebesparing vanwege het feit dat een droge woning (dus minder vocht) makkelijker op temperatuur te stoken is. Het na isoleren van een reeds ‘’geïsoleerde’’ woning is rendabel voor comfort, energiebesparing en toekomstbestendigheid.

Isolerende beglazing – HR++ isolatieglas

Woningen van na 1980 zijn voorzien van dubbele beglazing. Vaak wordt gedacht dat dit prima is en goed isoleert. Het tegendeel is echter waar. Pluimers Isolatie heeft vandaag de dag technieken om isolerende beglazing toe te passen met een U-waarde van 1.0, ter vergelijking de U waarde van standaard dubbele beglazing is 2.8. Hoe lager de U waarde hoe beter glas isoleert. Om de woning toekomstbestendig te maken is het vervangen van standaard dubbel glas naar HR++ isolatieglas echt een vereiste maatregel. Bovendien is er subsidie te ontvangen bij het nemen van 2 energiebesparende maatregelen. Laat u adviseren door onze adviseur omtrent HR++ isolatieglas

Materialen

Isolatiemaatregelen

Bekijk op de onderstaande pagina’s meer over spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies