Wat houdt het na isoleren van spouwmuren in?

Het na isoleren van de spouwmuur zet de lage isolatiewaarde van ruim 20 jaar geleden om in een hogere waarde, zodat u er warmpjes bijzit deze winter. Bij het na isoleren van spouwmuren wordt er isolatiemateriaal in de spouwmuur van uw woning aangebracht. De spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Het isolatiemateriaal dat in de spouwmuur wordt aangebracht, zorgt ervoor dat de warmte beter in uw woning blijft en dat u koude lucht buiten de deur houdt.

Voordelen van na isoleren van spouwmuren

Het na isoleren van spouwmuren heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het ervoor dat de warmte beter in uw woning blijft, waardoor u minder hoeft te stoken en dus kunt besparen op uw energierekening. Daarnaast zorgt het na isoleren van spouwmuren voor een comfortabeler binnenklimaat, doordat de temperatuur in uw woning beter gereguleerd wordt. Hierdoor kunt u ook genieten van een betere luchtkwaliteit en minder last hebben van vochtproblemen.

Waar moet u op letten bij het na isoleren van spouwmuren?

Als u overweegt om uw spouwmuren na te isoleren, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten of uw woning geschikt is voor na isolatie. Is uw woning van voor 1980? Dan is het verstandig om Pluimers Isolatie te laten controleren of de spouwmuur geschikt is voor na isolatie. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een isolatiemateriaal met een goede rd-waarde. Hier dragen wij zorg voor, zodat u daar niet overna hoeft te denken!

Na isoleren spouw door het ervaren Pluimers

Spouwmuren van woningen die na 1980 gebouwd zijn, kenmerken zich vaak door matige isolatie. Pluimers Isolatie heeft inmiddels een halve eeuw ervaring met het isoleren van spouwmuren. Wij kunnen met trots zeggen dat onze techniek voor het na isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuren uniek is.

We injecteren een open-cellig purschuim (alleen geschikt voor spouwmuren vanwege het open-cellig karakter) voor de bestaande isolatieplaten/isolatiematten. Dit is de techniek die wij geruime tijd beheersen en uit laten voeren door vaklieden die dit proces inmiddels jarenlang beheersen. Op deze manier is uw woning gereed voor de toekomst en renderen toekomstige maatregelen zoals een warmtepomp efficiënter.

Na isoleren vloer

Vloeren van woningen gebouwd na 1980 zijn tijdens de bouw vaak geïsoleerd met een isolatieplaat of tempex wat onvoldoende isoleert. Een standaard isolatiewaarde van een vloer van 1980 is minder dan Rd 1.5m2 K/W. Pluimers Isolatie kan deze vloeren upgraden naar Rd 5.0 m2 K/W. Met andere woorden: de isolatiewaarde wordt meer dan verdrievoudigd op basis van bovenstaande voorbeeld.

Los van de verbeterde isolatiewaarde is ons purschuim voor de vloeren dampremmend waardoor er minder vocht in de woning kan komen. Dit resulteert in energiebesparing vanwege het feit dat een droge woning (dus minder vocht) makkelijker op temperatuur te stoken is. Het na isoleren van een reeds ‘’geïsoleerde’’ woning is rendabel voor comfort, energiebesparing en toekomstbestendigheid.

Isolatiemaatregelen

Bekijk op de onderstaande pagina’s meer over spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Materialen

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies