Wat houdt het na-isoleren van spouwmuren in?

 

Bij het na-isoleren van spouwmuren wordt er isolatiemateriaal in de spouwmuur van uw woning aangebracht. De spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Het isolatiemateriaal dat in de spouwmuur wordt aangebracht, zorgt ervoor dat de warmte beter in uw woning blijft en dat u koude lucht buiten de deur houdt.

 

 

Na-isoleren van spouwmuren: Hoe werkt het?

 

In deze video leggen wij u de stappen uit van na-isolatie van uw spouwmuren:

Voordelen van na isoleren van spouwmuren

Het na isoleren van spouwmuren heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het ervoor dat de warmte beter in uw woning blijft, waardoor u minder hoeft te stoken en dus kunt besparen op uw energierekening. Daarnaast zorgt het na isoleren van spouwmuren voor een comfortabeler binnenklimaat, doordat de temperatuur in uw woning beter gereguleerd wordt. Hierdoor kunt u ook genieten van een betere luchtkwaliteit.

Waar moet u op letten bij het na isoleren van spouwmuren?

Als u overweegt om uw spouwmuren na te isoleren, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten of uw woning geschikt is voor na isolatie. Het is belangrijk om te kiezen voor een isolatiemateriaal met een goede isolatiewaarde. Hier dragen wij zorg voor, zodat u daar niet over na hoeft te denken!

Na isoleren spouw door het ervaren Pluimers

Spouwmuren van woningen die na 1980 gebouwd zijn, kenmerken zich vaak door matige isolatie. Pluimers Isolatie heeft inmiddels een halve eeuw ervaring met het isoleren van spouwmuren. Wij kunnen met trots zeggen dat onze techniek voor het na isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuren uniek is.

We injecteren een open-cellig purschuim (als enige en alléén geschikt geschikt voor spouwmuren vanwege het open-cellig karakter) voor de bestaande isolatieplaten/isolatiematten. Dit is de techniek die wij geruime tijd beheersen en uit laten voeren door vaklieden die dit proces inmiddels jarenlang beheersen. Op deze manier is uw woning gereed voor de toekomst en renderen toekomstige maatregelen zoals een warmtepomp efficiënter. Bovendien adviseren wij dat de buitenmuren nadien geïmpregneerd worden zodat vocht minder kans krijgt om door te dringen naar de oude isolatie.

..

Na isoleren vloer

Vloeren van woningen gebouwd na 1980 zijn tijdens de bouw vaak geïsoleerd met een isolatieplaat of tempex wat onvoldoende isoleert. Een standaard isolatiewaarde van een vloer van 1980 is minder dan Rd 1.5m2 K/W. Pluimers Isolatie kan deze vloeren upgraden naar Rd 5.0 m2 K/W. Met andere woorden: de isolatiewaarde wordt meer dan verdrievoudigd op basis van bovenstaande voorbeeld.

Los van de verbeterde isolatiewaarde is ons geslotencellig purschuim voor de vloeren dampremmend waardoor er minder vocht in de woning kan komen. Dit resulteert in energiebesparing vanwege het feit dat een droge woning (dus minder vocht) makkelijker op temperatuur te stoken is. Het na isoleren van een matig ‘’geïsoleerde’’ woning is rendabel voor comfort, energiebesparing en toekomstbestendigheid.

Isolerende beglazing – HR++ isolatieglas

Woningen van na 1980 zijn voorzien van dubbele beglazing. Vaak wordt gedacht dat dit prima is en goed isoleert. Het tegendeel is echter waar. Pluimers Isolatie heeft vandaag de dag technieken om isolerende beglazing toe te passen met een U-waarde van 1.0, terwijl de U-waarde van standaard dubbele beglazing 2.8 is. Hoe lager de U waarde hoe beter glas isoleert. Om de woning toekomstbestendig te maken is het vervangen van standaard dubbel glas naar HR++ isolatieglas echt een noodzakelijke maatregel. Bovendien is er subsidie te ontvangen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Laat u adviseren door onze adviseur omtrent HR++ isolatieglas.

Isolatiemaatregelen

Bekijk op de onderstaande pagina’s meer over spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Materialen

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies