Waarom spouwmuurisolatie?

  • Bespaar op de energiekosten;
  • Warmer in de winter, koeler in de zomer;
  • Draag bij aan een beter milieu;
  • Subsidie voor spouwmuurisolatie;
  • Binnen enkele jaren terugverdiend

Spouwmuren isoleren: Hoe werkt het?

In deze video leggen wij u de stappen uit van spouwmuurisolatie:

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Deze ruimte wordt de spouw genoemd en kan worden opgevuld met isolatiemateriaal. Door deze ruimte te isoleren, wordt warmteverlies beperkt, houd de kou in de winter buiten en kunt u flink besparen op uw energierekening.

Of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste moet uw huis natuurlijk een spouw hebben. Dit is vaak het geval bij huizen die gebouwd zijn na 1930. Daarnaast moet de spouwmuur voldoende ruimte hebben. Een specialist kan voor u beoordelen of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie. Heeft u geen spouwmuur? Dan kunt u vaak alsnog isoleren, als dat nog niet gebeurd is bij de bouw van uw huis. Kijk daarvoor bij gevelisolatie .

De spouwmuur isoleren: hoe werkt het?

Het isoleren van uw spouwmuur gebeurt door kleine gaatjes in de buitenmuur te boren. Door deze gaatjes wordt isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat via de spouw en dat uw huis beter geïsoleerd is.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van het plaatsen van spouwmuurisolatie hangen af van de situatie. Daarom tonen wij op de website ook geen prijsindicaties, we berekenen de prijs liever door geheel vrijblijvend bij u langs te komen voor een adviesgesprek. We weten namelijk als geen ander dat elk huis anders is en de kosten hangen af van de afmetingen van uw woning, de moeilijkheid van de klus en de kosten van het isolatiemateriaal.

De grootste voordelen

Het isoleren van uw spouwmuur heeft net als andere vormen van woningisolatie veel voordelen.

U bespaart geld

Met spouwmuurisolatie zorgt u ervoor dat u minder energie hoeft te gebruiken om uw huis op de juiste temperatuur te houden. Dus geen overbodig gebruik meer van airconditioning of verwarming. Met goede isolatie bespaart u tot wel honderden euro’s per jaar. Over het algemeen heeft u zo uw investering binnen een paar jaar terugverdiend.

Meer wooncomfort

Goed geïsoleerde spouwmuren dragen bij aan het wooncomfort. De warmte of juist de kou van buiten dringt niet uw huis binnen. U zit er dus elk seizoen comfortabel bij, in de winter houdt u het lekker warm in huis en in de zomer blijft het koel binnen.

Subsidie

U kunt voor spouwmuurisolatie subsidie krijgen, zodat u nog meer kunt besparen op uw kosten. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Kijk bij subsidies voor alle actuele regels en mogelijkheden.

Kies voor een betrouwbare isolatiespecialist

Het isoleren van uw spouwmuur is een klus die u het best kunt overlaten aan een betrouwbare isolatiespecialist. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en we werken met hoogwaardige isolatiematerialen. Voor we aan de slag gaan komen we ook eerst bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek, zodat u gelijk weet waar u aan toe bent.

Spouwmuurisolatie

Veelgestelde vragen

1. Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

2. Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal.

3. Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dat wil zeggen een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Huizen gebouwd vanaf begin jaren 80 zijn geïsoleerd maar deze isolatie is niet meer volgens de huidige maatstaven. Deze worden door ons na geïsoleerd om zo alsnog extra comfort en energiebesparing te realiseren.

4. Welke materialen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Wij werken alleen met de beste producten. Bij Pluimers Isolatie kunt u kiezen uit drie verschillende producten: wol, parels of purschuim.

5. Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg.

6. Hoe lang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u direct profiteren van de vele voordelen. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in de woning kan blijven.

7. Mijn woning heeft een knipvoeg, is spouwmuurisolatie nog mogelijk?

Dat is voor ons geen enkel probleem. Na het aanbrengen van de muur isolatie herstellen wij de knipvoeg in de oude staat zodat u er niets van terugziet.

8. Hoeveel kan ik besparen met spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie kunt u wel tot 400 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €480,- per jaar*.

9. Kan ik subsidie ontvangen op spouwmuurisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op spouwmuurisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €8,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

10. Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van muur isolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de muur met een endoscoop. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan

11. Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

U wenst het comfort en de energiebesparing maar uw woning heeft geen spouwmuur? Geen probleem wij bieden ook Gevelisolatie. Is de spouw niet stevig genoeg? Dan versterken wij deze met spouwankers!

Materialen

Bekijk welke materialen geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Welk isolatiemateriaal het beste voor uw woning is, vertellen wij graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies