Besparen op uw energiekosten

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste en makkelijkste manier om uw spouwmuren te isoleren. En u bespaart er veel energie mee. Voor een gemiddelde ongeïsoleerde hoekwoning bespaart u volgens Milieu Centraal al snel tot 400m3 gas.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning. Deze ruimte wordt de spouw genoemd en kan worden opgevuld met isolatiemateriaal. Door deze ruimte te isoleren, wordt warmteverlies beperkt en kunt u flink besparen op uw energierekening.

 

Spouwmuur isoleren: hoe werkt het?

Het isoleren van uw spouwmuur gebeurt door kleine gaatjes in de buitenmuur te boren. Door deze gaatjes wordt isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat via de spouw en dat uw huis beter geïsoleerd is.

Spouwmuren isoleren: Hoe werkt het?

In deze video leggen wij u de stappen uit van spouwmuurisolatie:

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Het isoleren van uw spouwmuur heeft veel voordelen. Zo zorgt het ervoor dat uw huis beter geïsoleerd is, waardoor u minder energie verbruikt. Dit zorgt voor een lagere energierekening en een lagere CO2-uitstoot, wat beter is voor het milieu. Daarnaast zorgt spouwmuurisolatie voor een hoger wooncomfort. In de winter blijft uw huis langer warm en in de zomer blijft uw huis koeler.

Profiteer van subsidieregelingen

Wilt u besparen op de kosten van spouwmuurisolatie? Dat kan door gebruik te maken van subsidies en regelingen. Zo is er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), die u kunt aanvragen voor isolatiemaatregelen aan uw woning. Soms zijn er ook lokale subsidieregelingen die stapelbaar zijn met de landelijke subsidie. Onze isolatiespecialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Reken op snelle terugverdientijd

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, meestal binnen een paar jaar terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

*Bron: Milieu Centraal. Besparing o.b.v. €1,20 per m3 gas en een gemiddelde hoekwoning. De huidige gasprijs is voor veel mensen een stuk hoger.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw huis en het gekozen isolatiemateriaal. Onze specialisten denken graag met u mee en maken een passende offerte.

Spouwisolatie: is mijn huis geschikt?

Of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste moet uw huis natuurlijk een spouw hebben. Dit is vaak het geval bij huizen die gebouwd zijn na 1930. Daarnaast moet de spouwmuur voldoende ruimte hebben. Een specialist kan voor u beoordelen of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Kies voor een betrouwbare isolatiespecialist

Het isoleren van uw spouwmuur is een klus die u het beste kunt overlaten aan een betrouwbare isolatiespecialist. Bij Pluimers Isolatie bent u aan het juiste adres voor spouwmuurisolatie. Onze isolatiespecialisten hebben jarenlange ervaring en werken met hoogwaardige isolatiematerialen. Het isoleren van uw spouwmuur is een slimme investering die zorgt voor een beter geïsoleerd huis, een lagere energierekening en een beter milieu. Bij Pluimers Isolatie kunt u terecht voor betrouwbare spouwmuurisolatie en advies op maat. Bespaar op de kosten van spouwmuurisolatie door gebruik te maken van subsidieregelingen. Laat uw spouwmuur isoleren en verhoog uw wooncomfort!

Spouwmuurisolatie

Veelgestelde vragen

1. Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

2. Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal.

3. Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dat wil zeggen een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Huizen gebouwd vanaf begin jaren 80 zijn geïsoleerd maar deze isolatie is niet meer volgens de huidige maatstaven. Zelfs woningen jonger dan 2000 worden door ons regelmatig na geïsoleerd om zo alsnog extra comfort en energiebesparing te realiseren.

4. Welke materialen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Wij werken alleen met de beste producten. Bij Pluimers Isolatie kunt u kiezen uit drie verschillende producten: wol, parels of purschuim.

5. Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg.

6. Hoe lang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u direct profiteren van de vele voordelen. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in de woning kan blijven.

7. Mijn woning heeft een knipvoeg, is spouwmuurisolatie nog mogelijk?

Dat is voor ons geen enkel probleem. Na het aanbrengen van de muur isolatie herstellen wij de knipvoeg in de oude staat zodat u er niets van terugziet.

8. Hoeveel kan ik besparen met spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie kunt u wel tot 400 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €480,- per jaar*.

9. Kan ik subsidie ontvangen op spouwmuurisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op spouwmuurisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €8,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

10. Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van muur isolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de muur met een endoscoop. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan

11. Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

U wenst het comfort en de energiebesparing maar uw woning heeft geen spouwmuur? Geen probleem wij bieden ook Gevelisolatie. Is de spouw niet stevig genoeg? Dan versterken wij deze met spouwankers!

Materialen

Bekijk welke materialen geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Welk isolatiemateriaal het beste voor uw woning is, vertellen wij graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies