“Wij besparen zo’n €480,- per jaar”

“Wij besparen door de spouwmuurisolatie van onze hoekwoning gemiddeld 400 m3 gas per jaar. Omgerekend is dit toch zo’n €480,-*. Wij zijn erg tevreden, alles verliep volgens afspraak en het werd netjes afgewerkt.”

Besparen op jouw energiekosten

Spouwmuurisolatie is de goedkoopste en makkelijkste manier om uw buitenmuren te isoleren. En u bespaart er veel energie mee. Afhankelijk van de grootte van uw woning en van het energieverbruik kunt u tot wel 400 m³* op de energiekosten besparen. Bij een hoekwoning is dat zo’n €480,-* besparing per jaar!

De voordelen van Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie heeft veel voordelen. Uw huis wordt veel comfortabeler. De muren voelen direct warmer aan en tocht is verleden tijd. Een ander voordeel is dat het in de zomer de warmte langer tegenhoudt. Deze vorm van isolatie aanbrengen is normaal gezien binnen één dag gerealiseerd. Tijdens het aanbrengen kunt u gewoon in de woning blijven.

Snelle terugverdientijd

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in een paar jaar terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

*Bron: Milieu Centraal. Besparing o.b.v. €1,20 per m3 gas en een gemiddelde hoekwoning. De huidige gasprijs is voor veel mensen een stuk hoger.

Spouwmuurisolatie

Veelgestelde vragen

1. Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

2. Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal.

3. Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dat wil zeggen een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Huizen gebouwd vanaf begin jaren 80 zijn geïsoleerd maar deze isolatie is niet meer volgens de huidige maatstaven. Zelfs woningen jonger dan 2000 worden door ons regelmatig na geïsoleerd om zo alsnog extra comfort en energiebesparing te realiseren.

4. Welke materialen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Wij werken alleen met de beste producten. Bij Pluimers Isolatie kunt u kiezen uit drie verschillende producten: wol, parels of purschuim.

5. Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten. Via de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg.

6. Hoe lang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u direct profiteren van de vele voordelen. Prettig om te weten is dat u tijdens het aanbrengen gewoon in de woning kan blijven.

7. Mijn woning heeft een knipvoeg, is spouwmuurisolatie nog mogelijk?

Dat is voor ons geen enkel probleem. Na het aanbrengen van de muur isolatie herstellen wij de knipvoeg in de oude staat zodat u er niets van terugziet.

8. Hoeveel kan ik besparen met spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie kunt u wel tot 400 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €480,- per jaar*.

9. Kan ik subsidie ontvangen op spouwmuurisolatie?

Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen ontvangt u subsidie. Dus ook op spouwmuurisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €8,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

10. Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van muur isolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de muur met een endoscoop. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan

11. Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

Materialen

Bekijk welke materialen geschikt zijn voor spouwmuurisolatie. Welk isolatiemateriaal het beste voor uw woning is, vertellen wij graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer diensten van Pluimers Isolatie

U wenst het comfort en de energiebesparing maar uw woning heeft geen spouwmuur? Geen probleem wij bieden ook Gevelisolatie. Is de spouw niet stevig genoeg? Dan versterken wij deze met spouwankers!

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies