Detectie van dieren

 
 

Voorafgaand aan het isoleren voeren we grondig onderzoek uit om de aanwezigheid van vogels of vleermuizen te detecteren. Dit onderzoek omvat endoscopisch onderzoek op meerdere gevels, controle op sporen zoals ontlastingsverschijnselen en het inwinnen van informatie bij u, de woningeigenaar, over eventuele waarnemingen of geluiden uit de spouwmuur.

Vervolgstappen Natuurvriendelijk isoleren?

Als tijdens ons onderzoek vogels of vleermuizen worden vastgesteld, is het cruciaal om de toegangsmogelijkheden tot de woning af te sluiten en ontsnappingsmogelijkheden te creëren met zogenaamde exclusion-flaps. Op deze manier kunnen de dieren veilig vertrekken maar niet terugkeren. Dit proces is essentieel om verstoring van de dieren te voorkomen.

 
 
 
Belangrijk bij de ontdekking van deze dieren zijn de vervolgstappen: het aanbrengen van vleermuis- en vogelwerende maatregelen. Dit omvat onder andere het afdichten van kieren en het sluiten van toegangen tot de spouwmuur via verschillende voorzieningen. Onze medewerkers zijn getraind in het natuurvrij maken van woningen conform de natuurkalender.

Voor woningen waar vogels of vleermuizen aanwezig zijn, dragen wij zorg voor het creëren van nieuwe verblijfplaatsen. De kosten voor deze maatregelen zijn voor de rekening van de woningeigenaar, en we kunnen deze acties zelf uitvoeren of de eigenaar hierin ontzorgen door een andere gekwalificeerde partij in te schakelen.
 

natuurvriendelijk isoleren vleermuis

Voordelen en belang van natuurvriendelijk isoleren

Natuurvriendelijk isoleren is niet alleen milieuvriendelijk maar ook ethisch verantwoord. Het behoud van lokale flora en fauna tijdens isolatie draagt bij aan een gezonder ecosysteem. Door deze aanpak minimaliseert u verstoring van dieren en verbetert u de leefomgeving voor iedereen.
 
Kiezen voor natuurvriendelijk isoleren betekent respect voor de natuurlijke omgeving zonder afbreuk te doen aan isolatievoordelen. Het minimaliseert verstoring van lokale dieren en zorgt voor duurzame woningverbetering.
 
Deze aanpak draagt bij aan een gebalanceerder ecosysteem en versterkt het gevoel van betrokkenheid bij natuurbehoud. Interesse? Vul het formulier in voor meer informatie en een natuurvriendelijke isolatie van uw huis.
 

Aandachtspunten

Opgesomd zijn dit de belangrijke aandachtspunten bij constatering van volgens en/of vleermuizen in de spouwmuur:
 

Plaats vleermuis- en vogelwerende maatregelen, door het afdichten van kieren.

Sluiten van toegangen tot de spouw via aangrenzende gebouwen of via het dak af door middel van vleermuiswerende voorzieningen.

Ten alle tijden moeten vleermuizen de ruimte wel kunnen verlaten, maar er niet kunnen terugkeren.

Voor het vleermuisvrij maken van een spouw moet de uitvoerder een bewijs tonen dat door hem een training ‘natuurvrij maken’ is gevolgd.  Medewerkers van Pluimers Isolatie hebben deze trainingen gevolgd.

Het aanbrengen van vleermuis- en vogelwerende maatregelen dient conform de Natuurkalender te geschieden.

Het aanbrengen moet 4 dagen of meer voorafgaand aan het isoleren uitgevoerd worden zodat vleermuizen de kans krijgen om te vertrekken.

Is de woning tijdig natuurvrij gemaakt (ook volgens de natuurkalender), dan kan jaarrond worden geïsoleerd. Ook in de kwetsbare kraamperiode of in de winterperiode kan worden geïsoleerd zolang de vleermuis- en vogelwerende maatregelen vóór die kwetsbare periode zijn aangebracht.

Is de spouw minder dan 8 cm diep, dan geldt geen compensatieverplichting ten aanzien van vogels, maar wel ten aanzien van vleermuizen.

Is de spouw dieper dan 8 cm maar is de spouw niet toegankelijk via openingen van 2 cm breed, dan geldt geen compensatieverplichting ten aanzien van vogels maar wel ten aanzien van vleermuizen.

Is de spouw dieper dan 8 cm en toegankelijk voor vogels, dan geldt wel een compensatieverplichting ten aanzien van vogels én ten aanzien van vleermuizen.

 

Natuurkalender

De wet Natuurbescherming verplicht ons zorgvuldig om te gaan met de vleermuis. Het is daarom van belang dat u tijdig én in de minst kwetsbare periode begint met het natuurvrij maken van uw woning.
Een verblijf mag namelijk niet verstoord worden als deze in gebruik is door vleermuizen. Voorafgaand aan het isoleren dient daarom ook eerst een vervangende woonruimte gecreerd te worden middels een ruimte in de spouwmuur of indien technisch niet mogelijk een vleermuizenkast.

 

 

Voorkom dat bij het isoleren van uw spouwmuur of dak dieren zoals vleermuizen worden gedood en isoleer natuurvriendelijk. Kies voor een isolatiebedrijf dat natuurvriendelijk isoleert. Kies voor Pluimers Isolatie.

 

Om het keurmerk natuurvriendelijk isoleren te dragen moet  personeel van het isolatiebedrijf eerst een cursus volgen en naar tevredenheid afronden.  Hier leert men natuurvriendelijk te isoleren en krijgen ze informatie over het belang van kwetsbare vogels en vleermuizen voor de biodiversiteit in Nederland. Een woning dient op een correcte wijze natuurvrij gemaakt te worden en nieuwe verblijfplaats(en) zijn hier onderdeel van. Als isolatiebedrijf willen we namelijk voorkomen dat dieren doodgaan of worden verstoord tijdens het broedseizoen of winterslaap.

Ons personeel heeft deze cursus succesvol afgerond en kunnen uw woning natuurvriendelijk isoleren.

 

Mijn gegevens

Vul a.u.b. alle verplichte velden in.

form-row
form-left-wrapper
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
form-right-wrapper

  Veelgestelde vragen

  1. Wat is dakisolatie?

  Bij dakisolatie wordt het dak aan de binnenzijde geïsoleerd. Dit is mogelijk met of zonder afwerking.

  2. Is mijn huis geschikt voor dakisolatie?

  Om een goed beeld te krijgen van de situatie komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor dakisolatie.

  3. Welke materialen zijn geschikt voor dakisolatie?

  Zoals eerder gemeld is HR-IsoSpray HFO uitermate geschikt voor dakisolatie. Middels een spraytechniek wordt deze laag polyurethaan aangebracht tegen het dak. U kunt, indien gewenst nadien het dak afwerken. Het grote voordeel van dit product is dat het naadloos is en tevens een hoge isolatiewaarde heeft.

  Uiteraard zijn er ook alternatieven zoals een Naturoll isolatiedeken waarbij we het dak ook direct kunnen afwerken voor u. Kijk hiervoor bij onze dakafwerking

  4. Hoe lang duurt het aanbrengen van dakisolatie?

  Dit is verschillend per systeem. Laat u informeren door één van onze adviseurs. Vraag direct een adviesgesprek aan

  5. Hoeveel kan ik besparen met dakisolatie?

  Met dakisolatie kunt u wel tot 420 m³* besparen op de energiekosten. Bij een gemiddelde woning en stookkosten is dit al gauw €500,- per jaar*.

  6. Kan ik subsidie ontvangen op dakisolatie?

  Jazeker! Bij minimaal 2 isolatiemaatregelen kunt u subsidie ontvangen. Dus ook op dakisolatie. Vanaf 2022 kunt u maar liefst €30,- subsidie per vierkante meter ontvangen*.

  7. Wat kost dakisolatie?

  De kosten, voor het isoleren van het dak, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde, de dikte van de isolatielaag en afwerking ja/nee. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor isolatie. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan

  8. Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?

  Dakisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.

  9. Kan ik door Pluimers Isolatie mijn platte dak laten isoleren?

  Wij isoleren geen platte daken. Hiervoor verwijzen wij u naar een lokale aannemer. Wij isoleren alleen hellende daken via de binnenzijde.

  Meer diensten van Pluimers Isolatie

  Pluimers Isolatie beschikt naast de mogelijkheid van het isoleren van het dak ook over een alternatief, het isoleren van uw zoldervloer. Wist u dat u ook subsidie kunt ontvangen voor dakisolatie en zoldervloerisolatie? Meer informatie vindt u op de volgende pagina’s

  Materialen

  Voor dakisolatie (onafgewerkt) werken wij met HR-IsoSpray HFO. Dit isolatieproduct is een geformuleerd 2-componenten polyurethaan hardschuim, dat ter plaatse ingezet kan worden voor isolatiewerkzaamheden. Wilt u liever een afgewerkt dak? Bekijk onze dakisolatiesystemen Aurora en Horizon inclusief afwerking.

  Vrijblijvend isolatie advies?

  Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

  Ja, ik wil vrijblijvend advies