Sluiten
Pluimers Isolatie
  • 10 jaar garantie
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Isolatiepartner van veel energiemaatschappijen
  • Europees marktleider
  • Breed assortiment isolatieproducten
Header image

Muren impregneren

Gevelonderhoud

Afbeelding medewerker
Adviesgesprek aanvragen

Bescherm uw buitenmuren met Impregneren

In ons Nederlandse klimaat heeft uw gevel jaarlijks heel wat te verduren. Muren worden doorgaans niet beter van wind en regen. Een baksteen is poreus en neemt regenwater op, met alle gevolgen van dien: vorstschade, alg, mos en vuil uit de lucht.

Wat is Gevel impregneren?

Gevel Impregneren is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen, lucht- en roetvervuiling. De laag wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) aangebracht. De crème wordt zowel op de steen als op de mortel aangebracht en zal in het gesteente binnendringen en uitharden. Zo wordt een beschermende laag aangebracht.

Werking van impregneren
De werking van het impregneren is zeer langdurig. Muren van baksteen, kalkzandsteen, beton, betonsteen, gasbeton en natuursteen zijn impregneerbaar. De werking van impregneren van muren is gebaseerd op het indringen van vloeistof/crème in de steen en mortel. Bij geglazuurde stenen of gevels die met afsluitende olie- kunsthars- of dispersieverven zijn geschilderd kan er niet geïmpregneerd worden. Pluimers HR-IsoSeal is een speciaal product voor het hydrofoberend impregneren van baksteen, klinkers, kalkzandsteen, pleisterlagen en natuursteen. De HR-IsoSeal reduceert extreme wateropname met behoud van dampdoorlaatbaarheid.

* Bij gemiddeld stookgedrag.
Bron: Milieu Centraal.

De voordelen van Gevelonderhoud met impregneren

Het impregneren van uw buitenmuren heeft veel voordelen:

Tot 6%* besparing

Meestal binnen 1 dag gereed

Duurzaam

Wij werken met HR-IsoSeal

Voor het impregneren van muren maakt Pluimes gebruik van HR-IsoSeal. Pluimers-HR IsoSeal is een speciaal product voor het hydrofoberend impregneren van baksteen, klinkers, kalkzandsteen, pleisterlagen en natuursteen.
1. HR-IsoSeal
U wilt uw muren laten impregneren?

Neem dan gerust contact op met ons voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Wij komen graag bij u langs.

Maak een afspraak

Onze partners

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Adviesgesprek aanvragen
Vraag een gratis adviesgesprek aan