Aandacht voor woningisolatie tijdens Nationale Isolatieweken!

Consumenten kunnen op verschillende manieren online en in het land kennismaken met woningisolatie. De activiteiten zijn laagdrempelig en spitsen zich toe op zelf doen, laten doen, financiering en het delen van ervaringen. Voorbeelden zijn: isolatiedemonstraties in een bouwmarkt of bij een leverancier. Het live kunnen bijwonen van een isolatieklus uitgevoerd door een isolatiebedrijf. Gratis isolatieadvies op maat. Voorlichtingsdagen over het financieren van verduurzaming. Het delen van ervaringen tussen woningeigenaren/buren. En praktische informatie in de vorm van doe-het-zelf kluswijzers, online checklisten en video’s.

Inzicht geven

De Nationale Isolatieweken zijn bedoeld om consumenten inzicht te geven in hun eigen situatie en mogelijkheden om aan de slag te gaan. Zelf of met de hulp van een professional. De verbetercheck van Milieu Centraal op www.VerbeterJeHuis.nl is hiervoor een mooi vertrekpunt. Als enigszins duidelijk is waar in de woning kansen liggen voor verduurzaming, spelen vragen als: Wat kosten de isolatiemaatregelen? Welke financieringsmogelijkheden zijn er en wat past bij mijn situatie? En hoe ga ik de maatregelen uitvoeren: zelf, door een professional of een combinatie hiervan? De deelnemende partijen bieden startende denkers op het gebied van woningisolatie vooral praktische ondersteuning en handelingsperspectief.

Krachten bundelen

De deelnemers (bedrijfsleven, publieke sector en ngo’s) hebben de krachten gebundeld om een stevige impuls te geven aan het verder verduurzamen van de Nederlandse woningmarkt. Naast de gezamenlijke promotie en activiteiten zijn er ook nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan om consumenten nog beter op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Aan de campagne nemen veel bedrijven en instanties deel zoals: Iedereen doet WAT, Milieu Centraal, SVn, Klimaatstichting HIER, SlimmeBuur, Klimaatverbond Nederland, Doe het zelf. Doe het duurzaam!, Bauhaus, Hubo, Gamma, Praxis, VENIN, Pluimers Isolatie, De Hypotheekshop, ABN AMRO, ING, Nationale Duurzame Huizen Route en diverse gemeenten.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies