Nationale Isolatieweken

Als je huis goed is geïsoleerd, verbruik je minder energie om je huis te verwarmen. Daarnaast voelt het in huis comfortabeler aan. Vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas leveren dus direct voordelen op. Net als bijvoorbeeld het dichten van naden en kieren. Al deze maatregelen zijn goed voor je portemonnee én het klimaat. Isoleren kan op elk moment, maar kun je ook goed combineren met onderhoud of een verbouwing. Je kunt alles in één keer doen of stap-voor-stap. Om isoleren te stimuleren zijn er verschillende subsidies en betaalbare leningen beschikbaar.

Inzicht geven

De Nationale Isolatieweken zijn bedoeld om consumenten inzicht te geven in hun eigen situatie en mogelijkheden om aan de slag te gaan. Zelf of met de hulp van een professional. De verbetercheck van Milieu Centraal op www.VerbeterJeHuis.nl is hiervoor een mooi vertrekpunt. Als enigszins duidelijk is waar in de woning kansen liggen voor verduurzaming, spelen vragen als: Wat kosten de isolatiemaatregelen? Welke financieringsmogelijkheden zijn er en wat past bij mijn situatie? En hoe ga ik de maatregelen uitvoeren: zelf, door een professional of een combinatie hiervan? De deelnemende partijen bieden startende denkers op het gebied van woningisolatie vooral praktische ondersteuning en handelingsperspectief.

Krachten bundelen

Pluimers Isolatie is ook dit jaar weer Klimaatsupporter van de Nationale Isolatieweken. De deelnemers (bedrijfsleven, publieke sector en ngo’s) hebben de krachten gebundeld om een stevige impuls te geven aan het verder verduurzamen van de Nederlandse woningmarkt. Naast de gezamenlijke promotie en activiteiten zijn er ook nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan om consumenten nog beter op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Aan de campagne nemen veel bedrijven en instanties deel zoals: Iedereen doet WAT, Milieu Centraal, SVn, Klimaatstichting HIER, SlimmeBuur, Klimaatverbond Nederland, Doe het zelf. Doe het duurzaam!, Bauhaus, Hubo, Gamma, Praxis, VENIN, Pluimers Isolatie, De Hypotheekshop, ABN AMRO, ING, Nationale Duurzame Huizen Route en diverse gemeenten.

 

Bekijk de impressie van vorig jaar hieronder: