Op 13 maart presenteerde Laura van Geest het IBO (Interdepartementaal Beleidsonderzoek) Klimaat. Dit is het langverwachte ambtelijke rapport met voorstellen voor klimaatmaatregelen, waardoor de klimaatdoelen voor 2030 binnen bereik kunnen komen. Vandaag op 17 april 2023 bespreekt de Tweede Kamer deze voorstellen. Samen met tientallen bedrijven, organisaties en personen laat Pluimers Isolatie weten dat we de klimaathandschoen gezamenlijk oppakken. Doe je ook mee?

 

Isolatienormen aanscherpen voor koop- en huurwoningen

Isolatie van woningen draagt bij om de warmte binnen te houden tijdens de winter en buiten te houden tijdens de zomer, waardoor er minder behoefte is aan verwarming of airconditioning. Dit kan uiteindelijk leiden tot een vermindering van de energierekening en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Het aanscherpen van isolatienormen voor koop- en huurwoningen kan helpen om deze voordelen te vergroten en ervoor zorgen dat huizen energiezuiniger worden. Het kan echter ook leiden tot hogere kosten voor huiseigenaren en verhuurders, die mogelijk moeten investeren in het verbeteren van de isolatie van hun woning.

Daarbij zijn er ook bouwkundige beperkingen: Niet alle woningen zijn geschikt voor het aanbrengen van goede isolatie. In sommige gevallen kan het aanbrengen van isolatie leiden tot bouwkundige beperkingen of vereisen dat er aanpassingen aan de woning moeten worden gedaan.

Het is daarom belangrijk om bij het aanscherpen van de isolatienormen een goede afweging te maken tussen de voordelen en kosten, en te zorgen voor een balans tussen energiebesparing en een gezond binnenklimaat.

Deze bedrijven, organisaties en personen pakken de klimaathandschoen op. Doe je ook mee?
AEB, Alliander, ASN, BEON, Branchevereniging Bodemenergie, Coalitie Anders Reizen, Consumentenbond, D4, Eigen energie, Energie Samen, Energie voor Elkaar, Engie, Greenchoice, Greenpeace, Green Energy Systems, Holland Solar, Itho Daalderop – Climate for life, Kees van der Leun, Maurits Groen, Maya van der Steenhoven, MVO Nederland, Natuur en Milieu, Natuur en Milieufederaties, NetAnders, Nederlandse Windenergie Associatie, Oceans of Energy, Pluimers, Royal Haskoning DHV, RWE, Shell, Stedin, Talent voor Transitie, TenneT, True Growth, Vattenfall, Vereniging Elektrische Rijders, Vereniging Warmtepompen, Warmtenetwerk en meer.

 

 

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies