Avenu 1895

Aan de Boulevard Heuvelink, vlakbij het bruisende centrum van Arnhem, staat de voormalige ambachtsschool. Dit prachtige karakteristieke gebouw uit 1895 is volledig omgetoverd tot wooncomplex. In de oude school is ruimte gemaakt voor 40 luxe lofts. De woonruimtes worden aangeboden in de vrije huursector.

Aan de buitenkant ziet de pronkgevel er nog precies zo uit als vroeger. Bovendien is bij de interne verbouwing rekening gehouden met de specifieke kenmerken van het oorspronkelijke gebouw. Zo zijn het karakteristieke houten plafond en de mooie tegeltjes lambrisering in de hal behouden.

 

 

“Door de structuur van deze glasvezelisolatie is een goede isolatiewaarde te behalen zonder hoge injectiedruk.”

 

Plafond

Dat prachtige plafond in de hal is onder een hoge balklaag getimmerd. Via dit plafond zou veel warmte kunnen verdwijnen. Om deze bron van warmteverlies tegen te gaan is de hele balklaag geïsoleerd, zonder ook maar iets te demonteren. Dit bleek alleen mogelijk middels inblaas techniek. Hier heeft Pluimers Isolatie gebruik gemaakt van een speciale minerale wol: Knauf Timberframe. Door de structuur van deze glasvezelisolatie is een goede isolatiewaarde mogelijk bij een lage injectiedruk. Dat maakt deze techniek ideaal voor zoldervloeren. Isolatie kan aangebracht worden zonder het plafond te beschadigen of de hele loopvloer weg te halen. Dat scheelt kosten en tijd.