Primeur losmaakbare PUR isolatie

Een primeur op het gebied van duurzaamheid. Pluimers Isolatie is er in samenwerking met Plixxent in geslaagd om bij dit iconische nieuwbouw project in Borne recyclebaar HR-IsoSpray HFO (PUR) toe te passen onder de vloer. Het is dus losmaakbaar! Als dit gebouw over 50 of 100 jaar uit elkaar gaat of moet dan kan dat ook. Dat is duurzaam bouwen pur sang.

Het gebouw

Dit gebouw ‘Design by Coincidence’ is het nieuwe bedrijfspand van TWW en Negam. Ook het reststoffencentrum van Dusseldorp ISM heeft hier het onderkomen. Wat is het mooi geworden! Het ontwerp van De Hoeve wordt als ‘vanzelf’ opgenomen in de mooie Twentse omgeving. Het kantoorgebouw is opgebouwd uit ‘oude’ bouwmaterialen. Duurzaam bouwen zit niet alleen ‘in’ gebouwen, maar ook in ruimte geven aan de natuur. Rondom het nieuwe kantoorpand en werkplaats in Borne is een belevingsroute ontwikkeld. Hier staat bewustwording en ruimte geven aan flora, fauna, water en biodiversiteit centraal.

Hergebruikte materialen

Maar liefst 80% van de materialen zijn hergebruikt uit vorige projecten van ReintenInfra. Elk onderdeel kent zijn eigen verhaal. Zo bestaat de gevel van het gebouw uit trottoirtegels en komen de kanaalplaten, kozijnen en trappen uit het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. Bij ieder sloopproject keken uitvoerders welke materialen herbruikbaar zijn voor het nieuwe kantoor en werkplaats. Nog een ander leuk weetje: de natuursteen tegels komen uit Rijssen!

Nieuwbouw Borne
Nieuwbouw Borne

Bekijk hieronder de video met Rentmeester2050 Maurice Beijk aan het woord over dit geweldige project: ‘Iconische nieuwbouw Borne’

Rentmeester2050

Sinds 1 mei 2018 is Maurice Rentmeester2050 bij ReintenInfra B.V. Vanuit deze positie zet Maurice zich in met zijn expertise om de duurzaamheid, Maurice hanteert liever de term ‘volhoudbaarheid’, verder vorm te geven binnen de (infra)bouwbranche. Natuurlijk als dirigent binnen het bedrijf voor een bewuste werkomgeving, maar vooral om toegevoegde waarde te brengen binnen de branche. Rentmeesterschap is voor Maurice het werken aan een schone wereld in 2050. Groen is gewoon doen, een betere wereld begint immers nu. Meer weten over Rentmeester 2050 Maurice Beijk? Kijk op de website www.rentmeester2050.nl

Ook isoleren met losmaakbare isolatie? Vraag direct een adviesgesprek aan