HR IsoSpray FireResist BZ Coating

 

Ter uitbreiding van het voetbalstadion waar Wisla Plock uitkomend in de 1. Liga van Polen zijn thuiswedstrijden speelt, is Pluimers gevraagd om de isolatie van de betonnen tribunevloeren te verzorgen. „Het isoleren van een dergelijk object vereist specialisme’’, verteld Marek Rutowicz van Pluimers Isolacja Polen: „Door jarenlange ervaring met het isoleren van dergelijke voetbalstadions wisten we precies wat er nodig was voor deze klus. Een project van deze omvang vereist een goede coördinatie en begeleiding. Voor een perfect eindresultaat hebben onze isolatiemedewerkers de beschikking over de beste isolatiematerialen en hightech isolatie-apparatuur’’.

 

Stadion Wisła Płock

 

Het Stadion werd in 1973 gebouwd en had destijds ruimte voor bijna 11.000 toeschouwers. De eerste moderniseringswerkzaamheden lieten niet lang op zich wachten. Reeds in 1976 werden de tribunes verbouwd en werd een ontvangstruimte en wellness-paviljoen gecreëerd. In de daaropvolgende decennia werd het stadion achtereenvolgens verbouwd en gerenoveerd.

 

Na afloop van het seizoen 2019/2020 werd begonnen met de sloop van de tribune aan de oost- en de westzijde, waar oorspronkelijk het bezoekerscentrum was gevestigd. Een deel van de hoofdtribune, de grasmat en de verlichting bleven behouden. Hierdoor was het mogelijk zowel wedstrijden te spelen als tegelijkertijd de werkzaamheden aan de nieuwe tribune uit te voeren. Een goede planning en betrouwbare partner waren voor de opdrachtgever daarom extra belangrijk.

 

De nieuwbouw werd uitgevoerd door het beursgenoteerde bouwbedrijf Mirbud S.A. Gezien de complexe en trapsgewijze constructie van de betonnen tribunesegmenten in combinatie met vele leidingen bood gespoten polyurethaan isolatie de perfecte en blijvend naadloze oplossing.

 

De polyurethaan isolatie werd aansluitend afgewerkt met het unieke brandvertragende coatingsysteem Pluimers HR IsoSpray FireResist BZ. Wisla Plock kan nu al haar energie aan het voetballen besteden!