Sluiten
Pluimers Isolatie

Bij de familie de Waardt uit Utrecht heeft Pluimers in 2010 de spouwmuren en de vloer geïsoleerd. Na de isolatie is het comfort flink gestegen en is het gasverbruik met bijna veertig procent gedaald.

Spouwmuurisolatie en vloerisolatie in Utrecht Spouwmuurisolatie en vloerisolatie in Utrecht

Waarom heeft u voor Pluimers gekozen?
Via internet hebben wij meerdere sites bekeken en na vergelijking zijn wij terecht gekomen bij Pluimers. Nadat wij een adviesgesprek hebben aangevraagd kwam een adviseur op bezoek. Het gesprek was duidelijk en ons gevoel was ook goed bij de adviseur. Dit was voor ons de belangrijkste reden om voor Pluimers te kiezen.

 

Wat was de reden voor u om de woning te laten isoleren?

Wij hadden drie redenen om de woning te isoleren. Ons energieverbruik was hoog en we wilden een bijdrage leveren aan het milieu. Daarnaast was het verbeteren van het wooncomfort voor ons een belangrijke reden

Wat heeft u laten isoleren en waarom juist deze maatregelen?
We hebben de spouwmuren en de vloer laten isoleren, omdat de adviseur aangaf dat deze het hoogste rendement hebben.

Met wat voor isolatieproduct is het uitgevoerd en waarom juist dit product?
De spouwmuren zijn geïsoleerd met HR IsoWool (wol). De vloer is op advies van de adviseur geïsoleerd met HR IsoSpray(PUR).

Merkt u na het isoleren verschil in comfort in de woning?
Jazeker, de muren zijn warmer geworden en er komt minder tocht van de muren. Hetzelfde geldt voor de vloer, deze is warmer en de tocht is verdwenen. Daarnaast zorgt het isolatiemateriaal voor een geluiddempend
effect; we hebben nu veel minder last van geluid van buiten. Dit was voor ons een verrassend extra voordeel.

Met hoeveel is uw energieverbruik verminderd?
Na de isolatie is ons verbruik met bijna 40% afgenomen. We zaten op 2630m3 en dat is nu 1630m3. Wij zitten nu 1000m3 per jaar lager met ons gasverbruik.

Heeft u voor en na de uitvoering een energielabel laten maken?
Eerst zat onze woning op een F-label en na de isolatie werkzaamheden is ons label gestegen naar een C-label.

Bent u tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden?
Uiteraard, de energiebesparing is boven onze verwachting. De werkzaamheden zijn netjes uitgevoerd en wij moesten goed kijken om de boorgaten nog weer te vinden. Onze complimenten over het hele traject, van advies tot uitvoering. Wij kunnen Pluimers iedereen aanraden.

Het adviesgesprek was duidelijk en ons gevoel was ook goed bij de adviseur. Dit was voor ons de belangrijkste reden om voor Pluimers te kiezen.

Dhr. De Waard uit Utrecht

Pluimers isoleert woningen in heel Nederland. Selecteer hieronder een provincie om de referenties in die regio te bekijken.