Sluiten
Pluimers Isolatie
  • Meer dan 45 jaar ervaring
  • Beste isolatiebedrijf van Nederland (NBSA)
  • Isolatiepartner van veel energiemaatschappijen
  • Europees marktleider
  • Breed assortiment isolatieproducten

Met ons Nederlandse klimaat heeft een gevel een grote hoeveelheid regen te verduren. Vocht is een grote vijand voor muren met kans op schimmel, algengroei, mosvorming en vorstschade. Een vochtige woning is moeilijker warm te stoken en kost dus meer energie. Het is daarom belangrijk uw woning tegen vocht te beschermen. Dit kunt u doen door uw buitenmuren door Pluimers duurzaam te laten impregneren of hydrofoberen.

Muren impregneren Impregneren

Wat is muren impregneren of hydrofoberen?

Impregneren is het aanbrengen van een beschermende laag op een gevel. De laag biedt bescherming tegen doorslaand vocht en andere schadelijke stoffen zoals zure regen, lucht- en roetvervuiling. De laag wordt met behulp van lage druk (airless rolsysteem) aangebracht. De crème wordt zowel op de steen als op de mortel aangebracht en zal in het gesteente binnendringen en uitharden. Zo wordt een beschermende laag aangebracht. De werkingsduur is zeer langdurig en wordt voor een periode van ten minste tien jaar gegarandeerd.

Bekijk hier onze productvideo

Muren van baksteen, kalkzandsteen, beton, betonsteen, gasbeton, natuursteen en stucwerk zijn impregneerbaar. De werking van impregneren van muren is gebaseerd op het indringen van vloeistof/crème in de steen en mortel. Bij geglazuurde stenen of gevels die met afsluitende olie- kunsthars- of dispersieverven zijn geschilderd kan er niet geïmpregneerd worden.

Voordelen van het impregneren van muren:

– Voorkomen van doorslaand vocht in metselwerk of beton.
– Voorkomen van aangroei van mos, algen, schimmels en vuilaanhechting
– Voorkomen van vorstschade
– Voorkomen van kalk-, zout- en roest uit bloeiïngen
– Betere isolatie door droge muur

Technische datasheet

Onze partners