Sluiten
Pluimers Isolatie
  • Gemiddelde terugverdientijd 8-10 jaar
  • Hoger comfort
  • Meestal binnen 1 dag uitgevoerd
  • Gemiddeld 15% besparing op gasverbruik
  • jaar garantie

Met goede vloerisolatie of kruipruimte isolatie, beperkt u het warmteverlies en voorkomt u een koude vloer in uw woning. Vloerisolatie zorgt voor een aanmerkelijke stijging van de vloertemperatuur. Zo heeft u elke dag heerlijk warme voeten, ook in de winter.

Pluimers Isolatie is Europees marktleider en brengt al bijna een halve eeuw vloerisolatie aan. Hiervoor gebruiken wij verschillende producten. Onze isolatie-adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs om te bekijken of uw woning geschikt is voor vloerisolatie en welk materiaal het beste is. Maak hier een afspraak of bel met 0548-516225.

Vloerisolatie pur spray schuim Vloerisolatie aan de onderzijde

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een zeer interessante en rendabele (na-)isolatiemaatregel. Veel woningen in Nederland hebben geen (of verouderde) vloerisolatie. En dat is vreemd want de vloer van de woning is een van de grootste bronnen van warmteverlies. Bij vloerisolatie met purschuim wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd. De isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte. Vloerisolatie is een vrij eenvoudige isolatiemaatregel en meestal binnen een dag afgerond.

Heeft u een woning met vloerverwarming? Dan is vloerisolatie een must. Iedere dag dat uw vloer niet geïsoleerd is, is zonde van uw geld!

Voordelen van vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt voor een scheiding tussen woon- en kruipruimte. Hierdoor blijft de warmte in de woning en kunnen kou en vocht vanuit de kruipruimte niet meer omhoog trekken.
Hoog rendement en korte terugverdientijd. Gemiddeld genomen bespaart u met vloerisolatie 220 euro op uw gasverbruik (Bron Milieu Centraal).
Vloerisolatie zorgt voor een beter energielabel. De waarde van woningen met een beter energielabel is hoger dan van woningen met een slecht energielabel.
Eenvoudig aan te brengen. Vloerisolatie wordt meestal binnen een dag aangebracht.

Vloerisolatie met HR IsoSpray purschuim

Purschuim, polyurethaan of pur (HR IsoSpray) is misschien wel het meest gebruikte isolatiemateriaal voor vloerisolatie. Pur is een heel bekend product dat al sinds de jaren ‘70 wordt gebruikt als isolatiemateriaal. En dat niet alleen; pur komt ook voor in matrassen, auto-interieurs, koelkasten, schoenzolen, meubelbekleding en houtlijmen.

Vloerisolatie met purschuim Vloerisolatie met purschuim

Waarom is purschuim zo geschikt voor vloerisolatie?

Zeer hoge isolatiewaarde
Purschuim bestaat uit twee componenten: isocyanaat en polyol. In combinatie met een blaasmiddel vormen deze stoffen een schuim. Purschuim reageert direct uit tot een goed isolerende en naadloze schuimlaag met ontzettend veel luchtkamertjes. Deze stilstaande lucht houdt de warmteoverdracht goed tegen en dat resulteert in een hoge isolatiewaarde van het materiaal (Lambda waarde 0,024).

Naadloze isolatielaag; geschikt voor elke ondergrond
Purschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht. Zo vormt het zich perfect naar de ondergrond, ongeacht hoe die er uitziet. En dat is uniek. Want met isolatieplaten is het erg lastig om een gebogen of ruwe vloer naadloos te isoleren. Met purschuim kan dat wel.

Deze twee producteigenschappen (hoge isolatiewaarden en naadloosheid) zorgen ervoor dat purschuim bij vloerisolatie in veel gevallen het beste product is.

Werkwijze vloerisolatie met purschuim

Bij vloerisolatie brengen wij het purschuim tegen de onderzijde van de vloer aan. Hiervoor gebruiken wij een spuitpistool waarbij aan de twee componenten een blaasmiddel wordt toegevoegd. Na aanbrengen wordt het uit tot een goed isolerend en stevig schuim. Het purschuim wordt in meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden geïsoleerd.

Wanneer is vloerisolatie mogelijk?

Vloerisolatie met purschuim is mogelijk bij woningen die een kruipruimte hebben van minimaal 50 centimeter hoog. De kruipruimte moet bereikbaar zijn d.m.v. een kruipluik. Het maakt niet uit welk type vloer uw woning heeft.

Als uw woning geen kruipruimte heeft is vloerisolatie aan de onderzijde niet mogelijk. Eventueel kan de vloer wel aan de bovenzijde worden geïsoleerd. Deze manier van isoleren is veel ingrijpender en zal hogere kosten met zich mee brengen.

Alternatief: Bodemisolatie
Heeft uw woning een kruipruimte die lager is dan 50 centimeter? Dan kunt u deze uitdiepen of voor een andere vorm van isolatie kiezen, bijvoorbeeld bodemisolatie. In tegenstelling tot vloerisolatie wordt er bij bodemisolatie een isolatielaag op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Meer informatie over bodemisolatie vindt u hier.

Purschuim HFO; beter voor het milieu
Om van polyurethaan een schuim te maken wordt er een blaasmiddel toegevoegd aan de polyol. Vroeger  gebruikte we hiervoor CFK’s. Daarna werden het HFK’s, om de ozonlaag te ontzien. Ook die techniek is alweer achterhaald: met HFO-geblazen purschuim is er de belasting voor het milieu echt beperkt tot het minimum. HFO heeft een zeer lage GWP (Global Warming Potential), lager nog dan CO2! Vanaf 2023 is het gebruik van HFK’s wettelijk verboden.

Vloerisolatie en ventilatie
Isolatie en ventilatie gaan hand in hand. Na het aanbrengen van vloerisolatie is het van belang dat de ventilatie van de kruipruimte gewaarborgd blijft. In een kruipruimte die niet goed geventileerd wordt kunnen vochtproblemen ontstaan. Om dit te voorkomen herstelt Pluimers na de werkzaamheden de ventilatiegaten in de muur en plaatst (waar nodig) nieuwe ventilatieopeningen.

Kosten van vloerisolatie met purschuim?

De kosten, voor het isoleren van de onderzijde van de vloer, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en de dikte van de isolatielaag. Onze adviseur komt graag bij u langs om te bekijken of vloerisolatie bij u mogelijk is en wat de kosten zijn. Maak direct een afspraak zodat wij een vrijblijvende offerte voor u kunnen uitbrengen!

Onze partners