Tip 1 | Sluit deuren in uw woning

Een open deur in een ruimte waar u op dat moment niet bent, zoals de gang, het trapgat of de bovenverdieping kan veel warmteverlies betekenen. Een deurveer of deurdranger zorgt dat deze vanzelf dicht gaat. Zo blijft de warmte in de ruimte waar u zich bevindt.

Tip 2 | Hang uw was op

Een wasdroger is een grote energieverbruiker: droog daarom de was zoveel mogelijk aan de lijn of op een wasrek. Was droogt het energiezuinigst buiten aan de waslijn, en dat gratis! Ook binnen in een onverwarmde ruimte is het vele malen zuiniger dan de wasdroger. Bent u dit van plan? Let er dan wel goed op dat u voldoende ventileert.

Niet veel ruimte in uw woning? Klein wasgoed als sokken en ondergoed kan prima gedroogd worden aan een verwarmingsrek. Is er een beperkte ruimte, dan is een wasrek in het trapgat een prima oplossing.

Tip 3 | Bespaar op uw vaatwasser

Als u de vaatwasser goed instelt kunt u wel tot een kwart besparen op het stroomverbruik. Kies bijvoorbeeld voor het eco-programma: dat wast meestal goed schoon en is veel zuiniger en goedkoper dan andere programma’s. Wist u dat meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens over een vaatwasser beschikt? Een kleine aanpassing die veel kan besparen.

Tip 4 | Liever douchen dan bad

Neem liever een douche dan een bad. Wist u dat u 3 keer maximaal 5 minuten kunt douchen tegenover een keer gebruik maken van uw bad?  Eenvoudig besparen kan dus door korter te douchen en een waterbesparende douchekop te installeren.

Tip 5 | Ontdooi bevroren producten in uw koelkast

Als u ochtends bijvoorbeeld diepvriesgroente uit de vriezer op het aanrecht plaatst ontdooit deze vanzelf en warmt hij op tot kamertemperatuur. Dit gebeurd door de temperatuur die aanwezig is in de ruimte en kost geen extra energie. Een alternatief is om de groente te laten ontdooien in de koelkast, zo wordt de kou die vrij komt nuttig gebruikt in de koelkast en bespaart u daar ook energie. Houd wel rekening dat het ontdooien langer zal duren dan buiten de koelkast.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies