In de zomer is er veel minder aandacht voor isoleren dan in de wintermaanden. Begrijpelijk maar is dat wel terecht? Zeker niet, isoleren in de zomer brengt juist vele voordelen met zich mee. In deze blog geef ik je 5 voordelen waarom juist in de zomer isoleren verstandig is. Lees ze hieronder ⬇

Voordeel 1 | Een koeler huis in de zomer

Met het stijgen van de temperatuur, denk je eerder aan het plaatsen van goede ventilatie en airco in de woning dan aan het isoleren ervan. Toch zijn de zomermaanden het beste moment om de isolatie van jouw woning aan te pakken. Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte langer buiten blijft. Dit komt omdat de warmte niet meer door de naden en kieren de woning binnen kan komen. Resultaat: een koelere woning! Met goede isolatie ervaar in je in de zomer dus ook meer comfort. Heb je een airco thuis? Kou in de woning blijft ook langer binnen waardoor de airco minder hard hoeft te werken. Dubbel voordeel dus!

Voordeel 2 | Kortere wachttijd

In het begin van dit artikel hebben we het al benoemd: in de koude wintermaanden is er meer aandacht voor isolatie. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat het even kan duren voordat we op bezoek kunnen komen. In de zomer is het o.a. door de vakantieperiode wat rustiger. Daarom kan jij sneller terecht voor een afspraak en zit je binnen no time in een comfortabele woning.

Voordeel 3 | Direct besparen op de energierekening

Met goede isolatie ga je veelal direct besparen op jouw energierekening, óók in de zomer. De woning blijft langer koel en daarom hoeft bijvoorbeeld een airco of ventilator minder hard te werken om te koelen. Zo bespaar je weer op de stroomkosten. Ook begin je in het najaar direct met besparen doordat je minder hoeft te verwarmen in huis. En blijft in de winter de gestookte warmte door de isolatie beter in huis hangen, waardoor je minder gas verbruikt. Al met al een flinke besparing op je energierekening.

Voordeel 4 | Minder kans op problemen bij uitvoering

In de wintermaanden laten de weersomstandigheden het soms niet toe om te isoleren. Denk aan vocht in huis. Er moeten dan eerst maatregelen worden getroffen, die mogelijk geld kosten. In de zomer kunnen vrijwel alle isolatiewerkzaamheden zonder problemen worden uitgevoerd.

Voordeel 5 | Ventileren

Als jouw woning door ons geïsoleerd is, kan het zijn dat deze na de werkzaamheden kort goed geventileerd moet worden. Stel dat je kunt kiezen om te ventileren op het moment dat het buiten tegen het vriespunt aanzit, of met temperaturen boven de twintig graden. Dan is de keuze om in de zomer te gaan isoleren ineens een stuk eenvoudiger te maken.

Ben je van plan jouw woning te isoleren, denk er dan eens over na om dit juist nu in de zomer te doen. Een goed moment om jouw woning aan te verduurzamen

 

Gratis adviesgesprek aanvragen 

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies