Halverwege 2021 zijn de gas- en stroomprijzen fors gestegen. Na de corona-pandemie nam de wereldwijde vraag naar energie toe. Tevens liepen de spanningen met Rusland, één van de grootste leveranciers van gas, afgelopen jaar op. Met als gevolg dat de energieprijs in februari 2022 drie tot vier keer hoger was dan een jaar eerder – een extreme prijsstijging. Om de energienota voor huishoudens betaalbaar te houden heeft de Nederlandse overheid per 1 januari 2023 de maatregel betreffende het prijsplafond in het leven geroepen.

Hoe werkt het prijsplafond?

Binnen het prijsplafond garandeert de overheid een maximale prijs voor stroom en gas. Deze is lager dan de gemiddelde marktprijs. Dit betekent dat u, tot een bepaald verbruik, niet meer dan de vastgestelde maximumprijs voor gas, stroom en stadsverwarming betaalt.

Het prijsplafond staat per 1 januari 2023 vast op 1,45 €/m3 voor gas, tot een maximaal verbruik van 1200 m3. Voor stroom is dit 0,40€/kWh, tot een maximaal. verbruik van 2900 kWh.

Wat betekent het prijsplafond voor u?

Reken het uit! Benieuwd wat het prijsplafond voor uw energierekening betekent?
Vul de vragen in en ontdek hoeveel u in 2023 gaat betalen op de site van Milieucentraal.

Dé oplossing tegen hoge energiekosten? Verlaag uw energieverbruik door te isoleren!
Isoleren was altijd al zeer rendabel, ook met de lagere energieprijzen van vóór de oorlog in Oekraïne. Ondanks het prijsplafond zijn de energieprijzen echter nog steeds fors hoger dan voorheen.

Bovendien is het prijsplafond naar verwachting alleen in 2023 van toepassing; er blijft grote onzekerheid bestaan over toekomstige energieprijzen. Daarnaast lopen levertijden én grondstofprijzen voor isolatie op. Het is daarom verstandig om isolatiewerkzaamheden niet langer uit te stellen.

Wist u dat isolatie in 2023 gesubsidieerd wordt? Meer informatie over deze subsidie vindt u hier. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het isoleren van uw woning? Vraag dan een vrijblijvend isolatie advies aan!

 

 

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies