Blikvangers

Op het dak aan de Cruquiusweg staan straks drie oude wijnsilo’s van staal in een groen daklandschap. Zij worden als icoon van de eilandgeschiedenis behouden en krijgen een nieuwe functie als opgetilde woning. Daarnaast ontstaan 86 starterswoningen die zowel privacy als fraai uitzicht over de haven bieden.

The Harbour Club

De oude wijnterminal, waar The Harbour Club gevestigd is, transformeert tot een unieke plek om te wonen. The Harbour Club blijft en daaromheen vormt zich een prachtig icoon aan het water met drie unieke silo-villa’s op het dak en 5 woon-werkwoningen aan de Wijnsilostraat. De bouw is eind 2021 afgerond.

Wijnsilo's Amsterdam

Wonen in een oude wijnsilo

Iconisch zijn de drie oude wijnsilo’s van staal die zijn teruggeplaatst op het dak. De wijnsilo’s in Amsterdam worden getransformeerd in 3 unieke silo-villa’s met drie woonlagen en een woonoppervlakte van circa 152 m2. De dakterrassen, met houten vlonderdelen, variëren van circa 99 tot 118 m2. Langs de randen komt mossedum begroeiing. Vanuit het terras kijk je geweldig uit op het water! Om privacy te waarborgen, worden er op de grens met de buren vaste plantenbakken geplaatst. De entreeverdieping is ingedeeld met een woonkeuken, toiletruimte en een kamer die ideaal is als studie of als logeerkamer. De woonkamer ligt op de eerste verdieping en de tweede verdieping is ingedeeld met twee slaapkamers, een badkamer en een wasberging. De prijsindicatie van de silo-villa’s is vanaf € 1.250.000,- v.o.n.

Cruquius 1.4

Deze wijnsilo’s zijn onderdeel van het Cruquius 1.4 plan in Amsterdam. Cruquius 1.4 wordt een plek waar wonen, werken en horeca elkaar vinden en goed samen gaan. Een dynamische plek aan het water, de Entrepothaven. Dit plan bestaat uit een L-vormig blok met zes bouwlagen dat tegen THC (The Harbour Club) aan wordt gebouwd en deels zelfs 5 meter uitkraagt over THC met daaraan nog balkons gemonteerd. In totaal worden er 89 woningen gerealiseerd. Meer informatie over dit plan vindt u op de website van de Nijs.

Isolatie met HR-IsoSray HFO

Wij hebben de opdracht gekregen deze wijnsilo’s te voorzien van duurzame isolatie. HR-IsoSpray HFO is in deze situatie het meest geschikt. Het vormt zich perfect om de ronde vorm van de wijnsilo’s. Deze vorm van isolatie is het meest geschikt voor deze utiliteit projecten. Zo wordt een optimale isolatie bereikt.

Wijnsilo's Amsterdam
Wijnsilo's Amsterdam
Wijnsilo's Amsterdam

Interesse in isolatie voor uw project? Neem contact met ons op