Grote behoefte nieuwbouwwoningen

Het aantal nieuw te bouwen woningen stijgt gigantisch. De behoefte aan nieuwbouwwoningen is enorm en er is nog steeds een gat tussen vraag en aanbod van ca. 25.000 woningen per jaar. Als aannemer en onderaannemer zoekt u dan naar mogelijkheden om sneller te bouwen, zonder dat u inlevert op de kwaliteit. Met de aanstaande “Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen” die van kracht wordt, moet u er als aannemer alles aan doen om te kunnen garanderen dat u bouwt conform de vereiste prestaties.

Slimmer in de spouw bij de nieuwbouw

Knauf Insulation introduceert daarom de SUPAFIL Cavity XL. Pluimers is verwerker van dit nieuwe product. Een spouwmuurisolatie die is gebaseerd op het bewezen systeem SUPAFIL Cavity Wall. Alleen in Nederland al zijn de spouwmuren van ruim 250.000 woningen na-geïsoleerd met deze inblaaswol. Waar bij renovatie van woningen de na-isolatie van buitenaf gebeurt, wordt SUPAFIL Cavity XL in de nieuwbouw van binnenuit aangebracht. In het Verenigd Koninkrijk zijn met deze methode voor nieuwbouw de afgelopen 2 jaar al ruim 70.000 woningen geïsoleerd.

SUPAFIL Cavity XL wordt gemaakt uit 80% gerecycled glas.  De unieke vezelstructuur van Supafil Cavity XL geeft een blijvende optimale verdeling in de brede spouw, zonder dat het product inzakt. Het is waterafstotend door behandeling met siliconen.

DECLARE vindt zijn weg naar duurzame gebouwen

De DECLARE-certificering is ook een belangrijke factor bij het behalen van credits in Green Building-classificatiesystemen, die zich richten op het gebruik van duurzame en gezonde materialen in de bouw. Daartoe behoren programma’s als WELL, LEED en Living Building Challenge.

SUPAFIL en het voordeel voor de kwaliteit van de binnenlucht

Doordat de meeste mensen ten minste 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen, worden gezondheidskwesties zoals de luchtkwaliteit bovendien extra belangrijk voor ouderen, jonge kinderen en mensen met gezondheidsproblemen. SUPAFIL is ook gecertificeerd volgens de strengste Eurofins Gold-norm voor comfort van de binnenlucht.

Van binnenuit isoleren met SUPAFIL Cavity XL heeft de volgende voordelen

1. Uitvoering isolatie door specialisten
In de bouw is een steeds groter tekort aan metselaars. Metselaars brengen traditioneel ook de isolatie aan. Isoleren is niet hun vak en gaat ten koste van de tijd waarin ze ook kunnen metselen.
2. Geen thermisch verlies met SUPAFIL Cavity XL
Omdat je deze wol los inblaast zijn er geen naden en kieren. Daarnaast is er geen kans op het ontstaan van een valse luchtspouw wat bij harde isolatiematerialen vaak het geval is.
3. Conform Wet kwaliteitsborging voor het bouwen
In 2018 wordt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen van kracht. Door de spouw te laten isoleren door specialisten met Supafil Cavity XL verzekert de aannemer zich van de kwaliteit van het werk.
4. Uitvoering is weersonafhankelijk
SUPAFIL Cavity XL kan altijd worden aangebracht, ongeacht het weer. In tegenstelling tot de traditionele bouwwijze, waarbij de isolatiedekens soms weken achtereen blootgesteld worden aan weersinvloeden.
5. Gezonde binnenluchtkwaliteit
SUPAFIL Cavity XL is voorzien van het Eurofins Gold certificaat. Dit certificaat toont aan dat het product voldoet aan de hoogste mogelijke norm voor binnenluchtkwaliteit.
6. Geen opslag van isolatiematerialen op bouw
De gespecialiseerde verwerkers komen met de benodigde isolatie en hun machines langs en nemen alles weer mee na afloop. Supafil Cavity XL draagt bij aan een steeds kleinere afvalberg. Dus geen snijafval van isolatie, geen verpakkingsfolies of pallets van isolatiemateriaal op de bouwplaats.

Naast deze voordelen denken wij ook aan het milieu. Met Supafil Cavity XL dragen wij bij aan een steeds kleinere afvalberg. Dus geen snijafval van isolatie, geen verpakkingsfolies of pallets van isolatiemateriaal op de bouwplaats.

Vrijblijvend isolatie advies?

Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.

Ja, ik wil vrijblijvend advies