Sluiten
Pluimers Isolatie
 • Gemiddeld 30% besparing
 • Duurzaam product
 • Meestal binnen 1 dag uitgevoerd
 • Verhoogd comfort
 • Hoog rendement
 • Gemiddelde terugverdientijd 3-5 jaar
 • Meer dan 45 jaar ervaring
 • Beste isolatiebedrijf van Nederland (NBSA)
 • Isolatiepartner van veel energiemaatschappijen
 • Europees marktleider
 • Breed assortiment isolatieproducten

Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende isolatiemaatregel bij woningen. Dat is niet zo gek want met het isoleren van de spouwmuur bespaart u gemiddeld tot 30% op het gasverbruik. Gemiddeld heeft u spouwmuurisolatie binnen 3 – 5 jaar terugverdiend.

Al sinds 1973 isoleert Pluimers spouwmuren van bestaande woningen. Hiervoor gebruiken wij verschillende isolatieproducten: minerale wol, eps-parels en purschuim. Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs om te bekijken of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie en welk materiaal het beste is. Maak hier een afspraak of bel met 0548-516225.

De voordelen van spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur heeft veel voordelen. Een investering in spouwmuurisolatie is dan ook erg interessant:

Gemiddeld 30% besparing op het gasverbruik
 Verhoogd wooncomfort
 Beter energielabel resulteert in hogere woningwaarde
 Kou en vocht bij de muren verdwijnen
 Geen schimmel meer op binnenmuur

Een minder bekend voordeel van spouwmuurisolatie is dat de isolatie in de hete zomers de warmte juist buiten de woning houdt. En dat is fijn want zo heeft u in de zomer een heerlijk koele woning.

Spouwmuurisolatie met parels Met spouwmuurisolatie bespaart u gemiddeld 30% op gasverbruik

Wat is spouwmuurisolatie?

Vroeger werden de muren van een huis massief gemetseld. De dikte van de muur was ongeveer de lengte van een baksteen, dit noemen we een enkelsteens muur. Vanaf circa 1925 veranderde deze bouwwijze en werd de massieve buitenmuur vervangen door een spouwmuur. Het verschil? Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur. Tussen deze twee muren bevindt zich een holle ruimte van gemiddeld zes centimeter, deze lege ruimte wordt de spouw genoemd.

Bij spouwmuurisolatie wordt de lege ruimte opgevuld met isolatiemateriaal. Bij Pluimers kunt u kiezen uit drie verschillende producten: minerale glaswol, eps-parels of purschuim. Elk product heeft unieke eigenschappen en voordelen. Onze adviseur bekijkt bij u op locatie welk isolatieproduct het meest geschikt is voor de spouwmuur. Wij hebben alle mogelijke producten in huis, waardoor u altijd verzekert bent van een objectief en passend isolatie-advies.

Is uw huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Of uw woning een spouwmuur heeft valt in de meeste gevallen af te leiden van het bouwjaar. Aan de hand van het bouwjaar worden ze verdeelt in drie categorieën:

Bouwjaar < 1925
Is uw woning gebouwd voor 1925? Dan heeft deze meestal geen spouwmuur maar een enkelsteens muur. Het isoleren van de gevel door spouwmuurisolatie is dan geen optie. In enkele gevallen is het mogelijk dat uw woning wel een spouwmuur heeft. Of uw woning een spouwmuur heeft kunt u eenvoudig controleren. Als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 centimeter is, dan heeft uw woning geen spouwmuur. Is de muur van uw woning breder dan 24 centimeter? Dan heeft uw woning een spouwmuur.

Bouwjaar 1925 – 1974
Woningen die gebouwd zijn tussen 1925 en 1974 hebben bijna altijd een spouwmuur. Woningen werden in deze periode niet direct bij de bouw geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dus een interessante optie. Maak nu een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Bouwjaar > 1975
Vanaf 1975 werden de spouwmuren van woningen tijdens de bouw geïsoleerd. Maar dit geldt niet voor alle woningen. In enkele gevallen werden ze niet of matig geïsoleerd en is het nog mogelijk om uw woning extra na te isoleren. Bij woningen gebouwd vanaf 1990 is de spouwmuur tijdens de bouw al goed geïsoleerd en is spouwmuurisolatie niet mogelijk.

Spouwmuurisolatie stofvrij boren Spouwmuurisolatie aanbrengen gebeurd binnen een dag

Werkwijze spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten op het kruispunt van een horizontale en verticale voeg.

De gaten komen op ongeveer 80 centimeter afstand van elkaar. De diameter van de vulgaten ligt, afhankelijk van het isolatiemateriaal, tussen de 14 en 18 mm. Via  de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen.

Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg. Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen van spouwmuurisolatie.

Heeft uw woning een knipvoeg?
Dat is voor ons geen enkel probleem. Na het aanbrengen van de spouwmuurisolatie herstellen wij de knipvoeg in de oude staat zodat u er niets van terugziet.

Spouwmuurisolatie, onze materialen

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal. De verschillen tussen deze producten zijn klein. Bij Pluimers werken wij met drie isolatiematerialen: minerale glaswol, eps-parels en purschuim. Dit zijn in Nederland de meest gebruikte materialen voor spouwmuurisolatie. Welk isolatiemateriaal het beste voor uw woning is, vertellen wij graag in een vrijblijvend adviesgesprek. Dit is namelijk geheel afhankelijk van het type woning, de breedte van de spouw, de dikte van de voeg en uw eigen wensen of voorkeuren. Onze isolatieproducten en werkwijze zijn door het SKG-IKOB goedgekeurd en gecertificeerd. SKG-IKOB is al ruim 35 jaar het belangrijkste certificatie- en keuringsinstituut in de bouw- en renovatiesector.

Spouwmuurisolatie met HR IsoWool (minerale glaswol)

HR IsoWool (minerale glaswol)
Een veelgebruikt isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie is minerale glaswol. In Nederland zijn al meer dan 200.000 woningen met minerale glaswol geïsoleerd. De glaswol is speciaal ontwikkeld voor na-isolatie van spouwmuren. Het materiaal bestaat uit zachte witte glaswolvezels en wordt gemaakt van gerecycled glas. De glaswolvlokken hebben een unieke vezelstructuur en zijn vochtafstotend. Door deze producteigenschappen is minerale wol zeer geschikt voor spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie met HR IsoPearl (EPS-parels)

HR IsoPearl (EPS-parels)
EPS-Parels zijn ronde piepschuim bolletjes of korrels. EPS is de afkorting van geëxpandeerd polystyreen. Tijdens de productie van de parels wordt er een klein beetje grafiet aan de parel toegevoegd. Door de grafiet krijgt de parel een hogere isolatiewaarde. EPS-parels worden in de spouwmuur geblazen samen met een speciale lijm. De lijm zorgt ervoor dat de parels goed aan elkaar kleven en een geheel vormen in de spouwmuur.

Spouwmuurisolatie met purschuim

HR IsoPlus (purschuim)
Purschuim heeft een erg hoge isolatiewaarde en is daardoor zeer geschikt voor spouwmuurisolatie. Purschuim bestaat uit twee componenten en wordt vloeibaar in de spouwmuur ingebracht. Daarna hardt het uit tot een goed isolerende laag. Doordat het vloeibaar wordt ingebracht bereikt het ieder hoekje en gaatje. Na het uitharden is het purschuim volledig naadloos en luchtdicht.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij graag bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de spouwmuur met een camera. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit.

Onze partners