Vloerisolatie: video
In deze video leggen wij u de stappen uit van vloerisolatie:
pluimers.nl
Heeft u last van koude voeten of een hoge energierekening? Dan is vloerisolatie een slimme keuze. Door uw vloer te isoleren, bespaart u op uw energierekening én verbetert u uw wooncomfort. Met vloerisolatie heeft u het straks een stuk comfortabeler dan nu!
Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.
In deze video leggen wij u de stappen uit van vloerisolatie:
Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvend adviesgesprek inplannen? U kunt ons telefonisch bereiken of een afspraak inplannen via de adviesgesprek-button.
Vloerisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal onder de vloer van een woning. U kunt kiezen om uw vloer te isoleren om warmteverlies te beperken en energie-efficiëntie te verbeteren. Dit helpt om de binnentemperatuur stabieler te houden, waardoor minder energie nodig is om de ruimte te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Daarnaast vermindert vloerisolatie tocht en draagt het bij aan een comfortabeler leefklimaat in de woning. Er zijn verschillende manieren om vloerisolatie toe te passen. Dit is afhankelijk van het type vloer en de toegankelijkheid van de ruimte eronder, zoals isolatie van de kruipruimte of het plaatsen van isolatiemateriaal bovenop een bestaande vloer.
Bent u er nog niet helemaal over uit of u uw vloer wilt isoleren? We komen graag bij u langs voor vrijblijvend isolatieadvies en om de mogelijkheden te bespreken.
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw vloer te isoleren, ieder met unieke eigenschappen, voordelen en toepassingen. De keuze voor een bepaald type vloerisolatie hangt af van factoren zoals het soort vloer, de aanwezigheid van een kruipruimte, het beschikbare budget en de gewenste isolatiewaarde. Of u nu kiest voor PUR-schuim, glaswol of biobased isolatie, elke methode heeft zijn eigen manier om warmteverlies te beperken en het wooncomfort te verhogen.
Er zijn verschillende soorten vloerisolatie beschikbaar, afhankelijk van de situatie van de vloer en de ruimte eronder. Bij kruipruimte-isolatie hangt de prijs sterk af van het gebruikte materiaal en de bereikbaarheid van de kruipruimte. In sommige gemeenten en regio’s zijn er subsidies beschikbaar voor woningisolatie, waardoor de uiteindelijke kosten lager uitvallen.
Voor vloerisolatie zijn er diverse subsidies en regelingen in Nederland beschikbaar die de kosten kunnen verlagen. Er zijn subsidies op nationaal niveau die worden aangeboden door de overheid. Er zijn ook lokale regelingen via gemeenten en provincies. Pluimers Isolatie kan u voorzien van deze informatie. De subsidies zijn:
Vloerisolatie is een duurzame en efficiënte manier om energie te besparen en het comfort in uw woning te verhogen. De levensduur van vloerisolatie hangt af van het gekozen isolatiemateriaal, de kwaliteit ervan en de zorgvuldigheid waarmee de installatie is uitgevoerd. Het aanbrengen van vloerisolatie is een investering die zichzelf terugverdient en het beste kan worden uitgevoerd door een ervaren en betrouwbare isolatiespecialist.
Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met huizen isoleren, spouwmuurisolatie en dakisolatie en werken daarbij uitsluitend met hoogwaardige isolatiematerialen. Ook voor oude isolatie verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres. Voordat we aan de slag gaan, komen we eerst bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice, zij staan voor u klaar om vragen te beantwoorden.
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 mei 2025. We doen ons uiterste best om de informatie actueel en correct te houden. Mocht u toch iets tegenkomen dat niet klopt, laat het ons gerust weten. Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.
Bij vloerisolatie wordt de vloer aan de onderzijde van de begane grond geïsoleerd met purschuim. De isolatie wordt aangebracht via de kruipruimte.
Voor vloerisolatie door middel van Purschuim moet de kruipruimte minimaal 50cm hoog zijn. Om vloerisolatie met parels toe te passen is een kruipruimte hoogte van 35cm voldoende.
Zoals eerder vermeld is Purschuim het meest geschikt voor vloerisolatie. Purschuim wordt in vloeibare vorm aangebracht. Zo vormt het zich perfect naar de ondergrond, ongeacht hoe die er uitziet. En dat is uniek. Want met isolatieplaten is het erg lastig om een gebogen of ruwe vloer naadloos te isoleren. Met purschuim kan dat wel. Deze twee producteigenschappen (hoge isolatiewaarden en naadloosheid) zorgen ervoor dat purschuim bij vloerisolatie in veel gevallen het beste product is. Is uw kruipruimte lager dan 50cm dan kunnen wij de vloer isoleren met EPS-parels
Bij vloerisolatie brengen wij het purschuim tegen de onderzijde van de vloer aan. Hiervoor gebruiken wij een spuitpistool waarbij aan de twee componenten een blaasmiddel wordt toegevoegd. Na aanbrengen wordt het uit tot een goed isolerend en stevig schuim. Het purschuim wordt in meerdere lagen over elkaar heen aangebracht. Om koudebruggen te voorkomen worden, in alle gevallen, ook de funderingsranden geïsoleerd.
Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen.
Volgens de cijfers van Milieu Centraal kunt u met vloerisolatie tot wel €360 per jaar besparen op uw energierekening.
Ja, dat is mogelijk! U kunt al subsidie ontvangen bij één isolatiemaatregel, inclusief vloerisolatie. Kiest u voor minimaal twee maatregelen, dan kunt u maar liefst €11,- per vierkante meter subsidie ontvangen.
De kosten, voor het isoleren van de onderzijde van de vloer, zijn afhankelijk van: het aantal vierkante meters, de te behalen isolatiewaarde en de dikte van de isolatielaag. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of de woning geschikt is voor isolatie. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit. Vraag direct een adviesgesprek aan >
Vloerisolatie verdient u, afhankelijk van het type woning, soort isolatie en isolatiedikte, in enkele jaren terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.
Is uw woning niet geschikt voor vloerisolatie dan is bodemisolatie een goed alternatief. Onze adviseurs komen gratis en vrijblijvend bij u langs om te bekijken welke vorm van isolatie geschikt is voor uw woning. Klik op onderstaande button en lees alles over bodemisolatie.
Bekijk welke materialen geschikt zijn voor vloerisolatie
Onze adviseur komt geheel vrijblijvend bij u langs.
Ja, ik wil vrijblijvend advies!