Sluiten
Pluimers Isolatie
Header image

Meer informatie over Spouwmuur-isolatie

Afbeelding medewerker
Adviesgesprek aanvragen

Wat is muurisolatie, is uw woning geschikt, wat zijn de kosten? Alle informatie vindt u hier

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal. De verschillen tussen deze producten zijn klein. Bij Pluimers werken wij met drie isolatiematerialen: minerale glaswol, parels en purschuim. Dit zijn in Nederland de meest gebruikte materialen voor spouwmuurisolatie.

Is uw huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Of uw woning een spouwmuur heeft valt in de meeste gevallen af te leiden van het bouwjaar. Aan de hand van het bouwjaar worden ze verdeelt in drie categorieën:

Bouwjaar < 1925
Is uw woning gebouwd voor 1925? Dan heeft deze meestal geen spouwmuur maar een enkelsteens muur. Het isoleren van de gevel door spouwmuurisolatie is dan geen optie. In enkele gevallen is het mogelijk dat uw woning wel een spouwmuur heeft. Of uw woning een spouwmuur heeft kunt u eenvoudig controleren. Als de dikte van de buitenmuur minder dan 24 centimeter is, dan heeft uw woning geen spouwmuur. Is de muur van uw woning breder dan 24 centimeter? Dan heeft uw woning een spouwmuur.

Bouwjaar 1925 – 1974
Woningen die gebouwd zijn tussen 1925 en 1974 hebben bijna altijd een spouwmuur. Woningen werden in deze periode niet direct bij de bouw geïsoleerd. Spouwmuurisolatie is dus een interessante optie. Maak nu een gratis en vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

Bouwjaar > 1975
Vanaf 1975 werden de spouwmuren van woningen tijdens de bouw geïsoleerd. Maar dit geldt niet voor alle woningen. In enkele gevallen werden ze niet of matig geïsoleerd en is het nog mogelijk om uw woning extra na te isoleren. Bij woningen gebouwd vanaf 1990 is de spouwmuur tijdens de bouw al goed geïsoleerd en is spouwmuurisolatie niet mogelijk.

Hoe werkt spouwmuurisolatie
Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt aan de buitenkant van de gevel en gebeurt binnen één dag. Volgens een vast patroon boren we kleine vulgaten op het kruispunt van een horizontale en verticale voeg. De gaten komen op ongeveer 80 centimeter afstand van elkaar. De diameter van de vulgaten ligt, afhankelijk van het isolatiemateriaal, tussen de 14 en 18 mm. Via  de vulgaten wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Nadat de spouw helemaal gevuld is worden de gaten weer netjes dicht gevoegd met specie in dezelfde kleur als de rest van de voeg. Normaal gesproken zijn de isolatiewerkzaamheden binnen een dag afgerond en kunt u daarna direct profiteren van de vele voordelen van spouwmuurisolatie.

Heeft uw woning een knipvoeg?
Dat is voor ons geen enkel probleem. Na het aanbrengen van de spouwmuurisolatie herstellen wij de knipvoeg in de oude staat zodat u er niets van terugziet.

Wat kost spouwmuurisolatie?
De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal, de breedte van de spouw en het aantal vierkante meters. Om een goede prijsindicatie te geven komen wij gratis en geheel vrijblijvend bij u langs. Tijdens dit bezoek bepalen we of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie. Hoe we dat doen? We boren een klein gaatje in de muur en kijken in de spouwmuur met een camera. Hierbij controleren we of er al isolatiemateriaal aanwezig is en of de spouw schoon is. Na afloop geeft onze adviseur persoonlijk advies over de mogelijkheden, het isolatiemateriaal en schrijft een vrijblijvende offerte uit.

Maak nu een afspraak

Onze materialen

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen. Bij Pluimers werken wij met drie isolatiematerialen: minerale glaswol, parels en purschuim. Dit zijn in Nederland de meest gebruikte materialen voor spouwmuurisolatie. Welk isolatiemateriaal het beste voor uw woning is, vertellen wij graag in een vrijblijvend adviesgesprek.

Pluimers Isolatie werkt met polystyreen parels welke een hoge isolatiewaarde hebben. De parels hebben een vochtwerende eigenschap. Ze zijn duurzaam en behouden hun isolatiewaarde.
1. HR-IsoPearl BI
HR-IsoWool is een hoogwaardig isolerende inblaaswol, die met name geschikt is voor het inblazen van spouwmuren en zoldervloeren. De door Pluimers Isolatie gebruikte minerale wol is een zogeheten virgin wol
2. HR-IsoWool
Pluimers HR IsoPlus 35 is een 2-komponenten opencellig Polyurethaanschuim. Het wordt toegepast voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie zowel voor nieuwbouw als renovatie door middel van een injectie methode.
3. HR-IsoPlus 35
Maak nu een afspraak voor een GRATIS adviesgesprek

Onze adviseur komt gratis en geheel vrijblijvend bij u langs

Maak een afspraak

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Onze adviseur komt geheel gratis en vrijblijvend bij u langs.

Adviesgesprek aanvragen
Vraag een gratis adviesgesprek aan